Ove subote usmjerite svoje mobitele ka nebu i postanite dio umjetničkog rada

Ove subote usmjerite svoje mobitele ka nebu i
postanite dio umjetničkog rada

Device art

Točno u 11:03:42 sati u subotu 1. prosinca iznad Zagreba prolazit će TERRA satelit koji će u tom trenutku snimati grad iz svoje orbite. Kolektivno fotografiranje neba pod nazivom “Picture Sky” umjetnički je projekt američko-poljskog dua Karoline Sobecke i Christophera Bakera, a koji sve zaljubljenike u svemir i umjetnost pozivaju na participativni događaj koji će biti dio izložbe “Strojevi nisu sami” šestog po redu međunarodnog festivala umjetnosti, robotike i novih tehnologija Device_art. Festival će se održati od 18. prosinca 2018. do 3. veljače 2019. u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti.

Upute za snimanje su jednostavne!

U masovnom fotografiranju neba možete sudjelovati s različitih lokacija u gradu Zagrebu. Dovoljno je da usmjerite kameru prema sjeveru, fotografirate nebo i svoju fotografiju uploadate na internetsku aplikaciju “Picture Sky“. Dobivene fotografije spajat će se u mapu nebeskog svoda, jednu veliku fotografiju koja će biti dio izložbe “Strojevi nisu sami” na Device_art festivalu. Putem aplikacije moći ćete i odabrati želite li da vaše ime stoji uz fotografiju i umjetnički rad, a organizatori festivala KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse svakog će potpisanog autora nagraditi ulaznicom za izložbu “Strojevi nisu sami”.

Zagreb na globalnoj mapi suvremene umjetnosti!

Šesti po redu međunarodni Device_art festival umjetnosti, robotike i novih tehnologija kustoski je konceptualizirao renomirani kineski kustos ZHANG Ga, svjetsko ime koje je kuriralo jednu od najvećih novomedijskih izložbi u povijesti – Synthetic Times: International New Media Art Exhibition na Olimpijskim igrama u Pekingu. Ovu izložbu posjetilo je više od 100 tisuća posjetitelja.

Zagrebačko centralno događanje festivala bit će izložba na 1500 m2 prostora u kojoj će sudjelovati  25 međunarodna umjetnika s 21 radom. Veličina produkcije ovogodišnje će izdanje festivala ubrojiti među najveća događanja u suvremenoj novomedijskoj umjetnosti u Hrvatskoj u posljednjih 10 godina, i učvrstiti poziciju Zagreba i Hrvatske na globalnoj umjetničkoj mapi.

Projekt “Picture Sky” možete pratiti i putem Facebook eventa, a više informacija o šestom po redu festivalu Device_art možete pronaći na internetskoj stranici organizatora.

Device_art je međunarodni festival koji se od 2004. godine bavi tehnološkim napravama, strojevima i robotikom u suvremenoj umjetnosti, a organizira ga udruga KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse.

Učitati još
Zatvori