Ove fora street art intervencije već su ukrasile Zagreb

Ove fora street art intervencije
već su ukrasile Zagreb

Levalet

Počeo je projekt OKOLO

S četiri intervencije poznatog francuskog street art umjetnika Levaleta ovoga vikenda započelo je uvodno izdanje novog projekta OKOLO, posvećenog umjetničkom istraživanju Zagreba. Levaletove zanimljive likove u njihovoj „igri“ s gradskim prostorima moguće je pronaći na zidovima Kule Lotrščak u ulici Dverce, Crkve sv. Marije u Tkalčićevoj 10, kuće Jager u Tkalčićevoj 78 i na starom ruševnom zidu u ulici Opatovina 21.

Levalet

Svoj umjetnički otisak u Zagrebu ostavit će još jedan francuski predstavnik street art scene – Oak Oak – koji svojim poetičnim i humorističnim likovima osvaja ulice diljem svijeta, a u sklopu ovogodišnjeg izdanja OKOLO inovirat će više od deset različitih gradskih lokacija. Radovi Oak Oaka bit će dobar povod za šetnju od 18. srpnja.

Levalet

Levalet

Prošećite umjetničkom stranom grada

Sljedeće intervencije na zagrebačkim ulicama potpisuju Boris Bare i Mislav Lešić. Grad je već postao bogatiji za upečatljivi „crveni tepih“ u prolazu prema Zakmardijevim stubama, dok će glavne stepenice Tržnice Dolac uskoro novim izgledom zasigurno podjednako privlačiti pažnju prolaznika.

Od 14. srpnja u Galeriji Kranjčar očekuje vas interaktivna zvučna instalacija „Akousmaflore“,  francuskog umjetničkog dua Scenocosme, a od 16., odnosno 18. srpnja OKOLO predstavlja još dvije instalacije s biljkama u glavnoj ulozi: „Zeleni plafon“ Grow Studija i “U prolazu” Botanika, na zasad još tajnim lokacijama.

Boris Bare

Svjetlost, poezija i književnost također izlaze na ulicu i idu uokolo – od 14. srpnja u Art Parku obratite pozornost na svjetlosnu instalaciju Ane Elizabet, a u prolazu imeđu Tomićeve i Uspinjače pronađite riječi Eve Milković. Od 16. srpnja Nas dve i Fraktura pozivaju na čitanje ljubavi u Parku Grič, a od 19. budite s knjigom K’o doma u Parku Bele IV. ili u Galeriji Kulturnog centra Mesnička gdje je svoje mjesto pronašla interaktivna svjetlosna instalacija Filipa Borellija „Nevidljiva ljepota“.

Događanje organiziraju Nas dve (Ana Mikin, Tina Kovačiček), uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba i Francuskog instituta.

Boris Bare

Boris Bare

Učitati još
Zatvori