Upoznajte Dunju Tadić – poduzetnicu koja radi neodoljive Planner Boutique rokovnike

Upoznajte Dunju Tadić – poduzetnicu koja radi neodoljive Planner Boutique rokovnike

Početak svake akcije je dobar plan ili barem nekakav plan. Kada se susretnemo s inspirativnim ljudima oko sebe koji su se usudili svoju ideju hrabro provesti u djelo, često nas to pogura da krenemo u ostvarivanje svojih snova. Jedna takva je Dunja Tadić, snažna žena koja stoji iza brenda Planner Boutique – planera koji su već 15 godina omiljeni pomagači svakodnevice tisuća žena. “Rokovnici su moja strast. Uživam u njihovu stvaranju a najveća motivacija su mi žene kojima moji rokovnici pomažu i koje ih koriste svaki dan za organizaciju i ostvarivanje planova i osjećaju se bolje.” – kaže Dunja. Upravo to nas je ponukalo da popijemo kavu s njom i da nam ispriča sve o svojim početcima, hrabroj poduzetničkoj priči i ustrajnosti. Upoznajte Dunju.

  • Ispričajte nam priču kako je došlo do pokretanja vašeg posla?

Godinama sam radila za jednu novinsku agenciju, a nakon toga u nevladinom sektoru. Uživala sam u tim poslovima, bili su zahtjevni ali dinamični i zanimljivi. Puno sam putovala i zbog prirode posla bila uvijek u središtu nekih zanimljivih događanja. Sviđalo mi se to. Kada sam iz obiteljskih razloga 2004. godine iz Tuzle preselila u Zagreb, okolnosti su se malo promijenile. Imala sam mogućnost rada od doma, ali svejedno mi je bilo potrebno više slobode i fleksibilnosti da bih mogla što više vremena posvetiti sinu koji ima autizam. Ali željela sam i dalje raditi nešto što će me ispunjavati i biti izazovno.
Moj idealan poslodavac trebao je imati razumijevanja za moju obiteljsku situaciju, dati mi slobodu, vjerovati u mene, podržavati ideje koje sam imala… Brzo sam shvatila da sam taj idealni poslodavac – ja sama sebi i godinu dana nakon dolaska u Zagreb pokrenula sam vlastiti posao. Poduzetnica sam već 17 godina i ne bih to mijenjala ni za jedan drugi posao.

  • Smatrate li se hrabrom i što vam daje snagu?

Za neke odluke koje sam donosila i izbore koje pravim u životu sigurno je potrebna hrabrost. Smatram se hrabrom osobom. Ne plašim se poduzeti korake za koje mislim da su u nekoj određenoj situaciji potrebni. Snagu mi daje ljubav prema sinu, on je moja najveća inspiracija i pokretač.

  • Tko je u vašem timu i kako izgleda jedan vaš radni dan?

Od 2019. godine i početka pandemije radim sama. Dizajnerica Ana je vanjska suradnica ali radimo skupa godinama. Ana dizajnira planere, a sve ostalo radim ja. Osmišljavam nove planere, vodim web shop, društvene mreže, u zadnje vrijeme počela sam i fotkati. Radni dan započinjem slanjem narudžbi s web shopa od prethodnog dana, nakon toga odgovaram na poruke i upite kupaca. Slijedi planiranje sadržaja za društvene mreže, radni sastanci s Anom, posjete tiskari. Dosta vremena radim na razvoju novih proizvoda, kad nisam na sastancima, većinu vremena sam za laptopom.

  • Od kud crpite ideju i inspiraciju za planere?

Često komuniciram s kupcima, oni su skoro uvijek ti koji mi daju ideje za nove proizvode. Godinama sam gradila odnos sa ženama koje koriste naše planere i od njih uvijek dobivam odlične povratne informacije o planerima koje već koriste ili ideje za neke nove. Naravno, pratim i trendove ili ideju dobijem jednostavno iz neke svoje potrebe. Tako je bilo sa Ženskim rokovnikom recimo, on je nastao jer sam ja poželjela zgodan i inspirativan planer. Dizajniranje planera je poseban izazov, Ana i ja najviše uživamo u tom dijelu procesa stvaranja novih. Ana je odlična dizajnerica, a tako dobro se poznajemo da ona često zna što želim i kako sam nešto zamislila i prije nego što izgovorim.

  • Koji su vama najdraži, a koje primjećujete da vaši kupci najviše vole?

Meni je najdraži Ženski rokovnik, on se prodaje od 2009. godine i najviše vremena posvećujem dizajnu novih. Taj rokovnik je sigurno jedan od najzahtjevnijih projekata. Treba svake godine osmisliti i dizajnirati unutrašnjost koja će biti nova i drugačija i najvažnije, napraviti 8 do 10 naslovnica koje će se svidjeti ženama. I tako već 14 godina. Žene vole taj rokovnik a pokazalo se da vole i Business planer koje je relativno novi u ponudi, Fitness planer im je recimo isto jako drag.

  • Sada su posebno aktualni i wedding planneri, ali i oni financijski?

Da, planer vjenčanja je trenutno jedan od najprodavanijih planera. To mi je izuzetno drago jer je dokaz da se život polako vraća u normalu. Skoro svaki planer koji smo napravili ima rubriku za praćenje budžeta. To jedna od najvažnijih rubrika ženama koje koriste naše planere. Financijski planer smo napravili u suradnji s portalom Žene i novac slijedeći baš tu potrebu žena za svjesnim upravljanjem novcem. Sviđa mi se što je ženama važno upravljanje novcem i financijama.

  • Koliko ste neovisni o prostoru u kojem radite? Gdje najčešće započinje vaš kreativan proces?

Jedino što me veže za određeni prostor je to što sama šaljem i pripremam narudžbe pa je potrebno da to radim tamo gdje su planeri koje šaljem. Inače, nisam vezana za prostor. Važno mi je da imam laptop pa mogu raditi i od doma. Ponekad odem par sati raditi u omiljeni kafić, uz dobru kavu i promjenu okruženja budem produktivnija. U tome me uvijek prate moji vjerni tech pomagači, miš i tipkovnica s kojima brže i učinkovitije postižem svakodnevne zadane ciljeve.

  • Spomenuli ste tech dodatke kojima se služite. Kako si olakšate duge sate koje provodite za računalom?

Važna mi je kvalitetna oprema poput udobne tipkovnica i preciznog miša. To su jedni od najvažnijih alata u mom poslu, s obzirom na to da dnevno po više sati provedem tipkajući i s mišem u ruci.

Logitech računalnu opremu koristim već godinama i uvijek su moj prvi izbor. Moja trenutna omiljena kombinacija su ružičasta tipkovnica MX Keys Mini i miš MX Anywhere 3 u istom pink tonu koji mi uvijek podigne raspoloženje i koncentraciju. Sviđa mi se dizajn, volim udobnost i bešumnost Logi tipkovnice. Kompaktni su i lagani, stanu mi u torbu s laptopom i daju mi fleksibilnost da mogu raditi od doma ili kafića. Uvijek dajem prednost bežičnoj tipkovnici i mišu, a posebno jer kod Logitech proizvoda baterija puno duže traje.

  • Koji su vam daljnji planovi i što biste poručili svima koji se boje odvažiti u poduzetništvo ili pak samo slijediti svoje snove?

Planiram raditi ovaj posao sve dok uživam u tome, a zaista uživam i volim svoj posao. Kada to više ne bude slučaj, prodat ću firmu i slijediti neki drugi san. Vjerujem da je važno slijediti svoje snove i da snove imamo s nekim razlogom. Važno je napraviti onaj prvi korak i vidjeti što će se dogoditi. Ne znam niti jednu dovoljno dobru izliku zašto ne bismo slijedili svoje snove.

Članak je nastao u suradnji s tvrtkom Logitech, a sve njihove proizvode možete potražiti u Links prodavaonicama.

Foto: Tatjana Bukvić

Učitati još
Zatvori