Novootvorena galerija Moje More u Rovinju mjesto je koje ćemo definitivno posjetiti ovoga ljeta
Novootvorena galerija Moje More u Rovinju mjesto je koje ćemo definitivno posjetiti ovoga ljeta

Novootvorena galerija Moje More u Rovinju mjesto je koje ćemo definitivno posjetiti ovoga ljeta

Ovih dana naišli smo na Instagramu na predivnu galeriju Moje More, smještenu u bajkovitom ozračju jednog od najljepših hrvatskih gradića Rovinja. Razgovarale smo s osnivačicama, Rinom i Irom Barbarić koje su nam otkrile sve o ideji i konceptu iza projekta.

Moje More

Što je Moje More, od kud ideja i tko stoji iza projekta?

Galerija Moje More je osmišljena kao jedinstveni prostor koji uz vlastiti brend na jednom mjestu okuplja radove i proizvode žena koje žive od mora, s morem i uz more. Želja nam je stvoriti platformu kojom bi omogućile veću vidljivost našeg rada i djela.

Moje More je nastala kao serija radova s kojom je moja sestra, već priznata dizajnerica i ilustratorica Rina Barbarić prije godinu i pol imala vrlo uspješnu izložbu u galeriji 36 Mountains u Zagrebu. Nastala je za vrijeme prvog lockdowna kojom je u jednom potezu s tintom ispisivala kao mantru na papirima “moje more”.

Izložba je bila jako dobro prihvaćena i doživjela je veliki uspjeh a to “moje more” je ostalo s nama što je logično jer smo rođene i odrasle u Kostreni i stalno se tamo vraćamo.

Iza projekta stojimo ja, moja sestra i ostatak moje obitelji. Želja da otvorim svoj prostor postoji oduvijek, a prošlogodišnji rad u divnoj galeriji u Rovinju (Nothing to see) me je potaknuo na daljnje razmišljanje o tome. Moja sestra mi je dala prijedlog i ideju te me je ustvari ona ohrabrila da se odvažim na ovaj korak i da krenemo skupa u tom smjeru i da uz galeriju izbacimo vlastiti brend pod istim nazivom.

Gdje se galerija nalazi i tko će u njoj izlagati?

Galerija se nalazi u Rovinju. U galeriji uz vlastiti brend pod kojim trenutno imamo printeve ilustracija i replike originala Moje More radova, posteljinu, ukrasne jastučnice, kuhinjske krpe i podloške, ručnike za more, pareo za more te liniju vlastite keramike (lampe, šalice, vaze…).

Uz naše radove još se mogu trenutno naći radovi Josipe Krolo koja je jedna od mladih snaga Hrvatske likovne scene, a iz Splita je i nije podlegao iskušenju da napusti svoje rodno mjesta te je dokaz da ne moraš biti u Zagrebu da bi bio uspješan i imati vidljivost. Zatim, Dolores Đuračić iz Rijeke s brendom DORA naušnice proizvedene od polimerne gline. Brend Eston Teco ( Rijeka) koji teži proizvesti proizvode koji su rađeni na etičan i održivi način. Stvaraju isključivo prema narudžbi ili limitiranim kolekcijama i tako da recikliraju razne materijale izrađuju uporabne predmete, skupa sa printevima ženskih torza u kupaćem kostimu. Lucija Lekšić iz Rijeke sa svojom keramikom, tu je brend Earth Wind Desire koji se spojio s brendom organskih eteričnih ulja Bioeterica koja svoju destileriju ima u blizini nacionalnog parka Krka, te nam je donio prediva tri aromatherapy seta s morskom soli! Imamo još nekoliko umjetnica i obrtnica s kojima planiramo ostvariti suradnju a one će biti predstavljene kada za to dođe vrijeme. Također pozivamo umjetnice i obrtnice da se i same jave koje vide da se uklapaju u ovu priču.

Koji su vam daljnji planovi?

Cijelo vrijeme radimo na novim idejama za vlastiti brend. Svaki dan rađaju se nove ideje te smo trenutno u fazi testiranja tržišta i slušamo reakcije kupaca kako bi mogle poboljšati i izbrusiti izgled i koncept svojih proizvoda na višu razinu. I naravno i dalje širiti svoju galeriju, donositi nova imena kojom bi obogatile ponudu i predstavile nova i manje poznata ženska imena koje marljivo i uporno rade na svojoj umjetnosti, održavaju svoje obrte i rade na tome da se tradicija i kulturna baština ovih naših primorskih krajeva održi. Tek smo na samome početku i jako smo uzbuđene vidjeti gdje će nas cijeli ovaj put odvesti. Pošto smo okružene divnim ljudima, sigurne smo da ćemo nadmašiti vlastita očekivanja.

Foto: Moje More

Učitati još
Zatvori