Prošetali smo Opatovinom i oduševili su nas novi murali zagrebačkih umjetnika

Prošetali smo Opatovinom i oduševili su nas
novi murali zagrebačkih umjetnika

Parkovi su se napokon zazelenili, a naši umjetnici redovito se brinu i da gradski zidovi ne ostanu sivi. Novi murali na Opatovini ovaj park iz dana u dan čine sve ljepšim.

Novi murali na Opatovini

Nakon nedavno nacrtanog zida, za kojeg su zaslužni Boris Bare i Tihomir Krklec Afrika, a o kojima smo već pisali, novi crteži uljepšali su ovaj park u centru grada. Ovom dvojcu priključila su se još dva zagrebačka umjetnika Marin Remić – Smelly Feet Guy i Erol Sjajni i tako pridonijeli stvaranju još jedne zagrebačke galerije na otvorenom. Ovi radovi nastali su u proteklih nekoliko dana a iako je zabrana okupljanja i dalje na snazi, svaki slučajni ili namjerni prolaznik obavezno zastane. Šarenilo, očekivano, najveću pažnju privlači kod najmlađih. Parkom smo prošetali i mi i donosimo vam fotografije radova, koje ćete, sigurni smo, obići čim za to budu osigurani uvjeti. Do tada možemo samo pratiti hvalevrijednu inicijativu momaka. Svako uljepšavanje ulica i unošenje pozitive, definitivno je dobar korak naprijed i ohrabrenje u ovim pomalo depresivnim vremenima. A sad malo o umjetnicima.

Marin Remić – Smelly Feet Guy

Ovaj lokalni umjetnik definitivno je jedno od onih lica koja ćete zapamtiti. Već je neko vrijeme prisutan na sceni kao ilustrator koji se bavi animacijom, tetoviranjem, izradom raznih umjetničkih instalacija i da ne nabrajamo, brojnim kreativnim projektima. Opušteni mladić u dvadesetima, omiljen među kolegama, ali i kritikom i publikom. Neke je od svojih poznatih motiva ostavio na zidu upravo ovog parka. Kako Marin radi definitivno trebate popratiti. Ako ga naravno već ne pratite.

https://www.instagram.com/p/B4JqP2gJXkN/

Erol Sjajni

Erol Sjajni je također jedan od onih umjetnika mlađe generacije koji definitivno ostavljaju trag na zagrebačkoj kulturnoj sceni zadnjih desetak godina. Svestrani mladić, umjetnik i glazbenik koji se također bavi tetoviranjem. Svojim prepoznatljivim stilom, fora ali jednostavnim citatima jedan je od omiljenih među generacijama koje dolaze uz respect onih starijih. Kad ga ne slušate s njegovom ekipom u bendu Pseća plaža, škicnite mu Instagram profil.

https://www.instagram.com/p/B8Lq9BipCd7/

Foto: Ana-Marija Topolčić, Facebook

Učitati još
Zatvori