Novi veliki mural u Zagrebu pravo je osvježenje na art sceni

Novi veliki mural u Zagrebu pravo je
osvježenje na art sceni

Kada se na suradnju dogovore graffiti i street art umjetnici Chez 186, Lonac i Sarme ne možemo očekivati nešto osrednje, manje, zadovoljavajuće… ne samo veličinom površine, već i onime što prikazuje.

Sunday Havoc

Zajedno su osmislili i realizirali mural naziva Sunday Havoc u zagrebačkom Studentskom centru. Ova suradnja nije rezultat angažmana na nekom festivalu ili umjetničkom događanju – radi se o čistoj umjetničkoj ekspresiji kolega i prijatelja umjetnika. Možda nas je baš zato ovaj mural posebno impresionirao.

Iako će oštro i uvježbano oko prepoznati koji dijelovi su s Chezovim, Lončevim, a koji sa Sarmeovim potpisom, to zapravo uopće nije bitno. Svaki dio murala u savršenoj je ravnoteži i harmoniji s onim drugim, susjednim. Zajedničke su im boje, a koje upućuju i na sam naziv. Sunday Havoc bi u doslovnom prijevodu značilo nedjeljna pustoš, no upravo zbog boja i cijelog prikaza naziv tumačimo kao nedjeljni smiraj i mamurluk… Osjećaj koji su mnogi doživjeli upravo na taj dan u tjednu. A sada ga možemo(te) i vidjeti.

Foto: Lonac

Učitati još
Zatvori