Novi mural u Dugoj Resi “Vrijeme brzo leti” podsjeća nas na bezbrižno uživanje u djetinjstvu
Novi mural u Dugoj Resi “Vrijeme brzo leti” podsjeća nas na bezbrižno uživanje u djetinjstvu

Novi mural u Dugoj Resi “Vrijeme brzo leti” podsjeća nas na bezbrižno uživanje u djetinjstvu

Dok smo bili djeca život nam se činio kompliciran, velik, misteriozan, dalek, a kada smo odrasli možemo uvidjeti da smo samo tada isti mogli promatrati iz tog kuta. Iz tog bezbrižnog kuta naših igrališta, parkova, školskih klupa. Upravo je to razdoblje naših života bilo inspiracija umjetniku Leonardu Lesić za novi mural na fasadi Osnovne škole u Dugoj Resi. Ovaj umjetnik poznat je po živopisnim muralima na brojnim zgradama karlovačke županije, a različite teme i motivi često nas potaknu da zastanemo i razmislimo.

Vrijeme brzo leti

Vrijeme brzo leti kad se zabavljaš ili kada si u dobrom društvo, ali iz ove naše odrasle perspektive, možemo reći da jednako tako brzo leti vrijeme djetinjstva. Bezbrižni dani provedeni u igri, sada su iza nas, a kako u njima uživaju sada možemo gledati neke nove klince. Upravo zato im treba omogućiti, dozvoliti da u tom razdoblju uživaju najviše što mogu, jer vremena za brigu bit će svakako kasnije u životu.

Mural na osnovnoj školi

Leonard je mural nacrtao na OŠ IGK Duga Resa, koja je bila i njegova osnovna škola.

“Mural sam izradio na poziv ravnateljice škole. Igrom slučaja to je bila i moja osnovna škola gdje sam proveo predivnih 8 godina. Dobio sam potpuno otvorene ruke što se tiče dizajna i odabira motiva. Mural predstavlja djetinjstvo i bezbrižnije dane koji prolete poput ptica iz ruke, pa je zato i naziv murala ‘Vrijeme brzo leti’. Naravno, tu je i neizbježno prisustvo rijeke Mrežnice.” – rekao nam je Leonard.

Potporu izrade murala pomogao je Grad Duga Resa i Karlovačka županija, a sada je još jedan u nizu brojnih predivnih murala koja krasi pročelja Duge Rese koje pri sljedećem posjetu ovom kraju svakako morate obići.

Foto: Leonard Lesić

Učitati još
Zatvori