Nova kolekcija keramike iz art studija Forma

Nova kolekcija keramike iz
art studija Forma

O Mirjani Pjevac i njezinoj keramici iz Forma studija već smo pisali, a ponovo nas je oduševila novim kolekcijama.

forma-keramika-1

Studio Forma

Prava mala keramička umjetnička djela, osim što će savršeno stajati u svakom privatnom interijeru, možemo ih komotno zamisliti u galerijskom prostoru. Neobične forme, svijetli zemljani tonovi, funkcionalna upotreba sve se to može koristiti za opisivanje keramike studija Forma. Studio Forma iz Vinkovaca svojim djelima podsjeća nas kako prirodnim materijalima iz prirode, možemo tu istu prirodu unijeti u svoj svakodnevni život kroz svoje interijere.

“RAW kolekcija je kolekcija umjetničke keramike koja se temelji na suptilnim organskim formama i prirodnim zemljanim bojama čiste sirove gline. Djela oponašaju forme koje pronalazim u prostoru koji me okružuje, grane drveća, kamenje, zemlju. Kroz svoje keramičke skulpture istražujem apstraktne forme i teksture te pronalazim inspiraciju u boravku u prirodi, povezanosti uma i krajolika, u aktivnostima koje podižu svijest o prirodnom i kulturnom okruženju te u osjetilima i emocijama vezanim za krajolik.

Svi komadi izrađeni su ručno koristeći savršenu kombinaciju organskih i modernih elemenata. Kombinirajući tako estetiku koja je između suvremenog i tradicionalnog. Koristeći tradicionalne ručne procese namotavanja i preklapanja gline, stvaram djela koja pamte moj dodir kroz tragove na površini nastalih potezima prstiju te drvenih alata koje koristim. Upravo ta nesavršenost gline i teksture je ono što me najviše privlači jer tada površina gline daje dojam kao da je živa, bezvremenska te stvara neprekidnu vezu s ljudskim djelovanjem koje ih je formiralo. Potpuni fokus je na osjetilima teksture, površine i detalja svakoga poteza. Radovi se kao takvi ističu minimalističkim karakteristikama, mirnoćom forme te sofisticiranošću.” – rekla nam je umjetnica Mirjana Pjevac.

Foto: Studio Forma

Učitati još
Zatvori