Umjetnica koja kreira prekrasne čipkaste street art radove

Umjetnica koja kreira prekrasne
čipkaste street art radove

NeSpoon je poljska streetart umjetnica koja kreira iznimno zanimljive i drugačije radove od onih na koje smo navikli viđati na javnim površinama i zidovima. Street art i graffiti često donose radove koji su socijalno angažirani, prenose poruke ili pričaju priče. NeSpoon stvara radove koji su spoj street arta, lončarstva, slikarstva, kiparstva i nakita. Njezin rad bazira se prvenstveno na pozitivnim emocijama i njezina je težnja stvarati pozitivnu umjetnost.

Čipka kao street art

No, njezini radovi ipak najveći utisak ostavljaju zbog svojeg izgleda – naime, izgledaju kao najfinija čipka. Čipka nosi estetski kod koji je duboko inkorporiran u svakoj kulturi. Svaka čipka donosi ravnotežu, simetriju, sklad… a to je ono čemu svi težimo. I kada takav rad umjetnica realizira u street art formi on daje i donosi slobodu i dostupan je apsolutno svima. Tako je realizirala radove diljem Europe, a 2013. je gostovala i na Boombastic Urban Art Festivalu u Vodnjanu u Istri. Mnogi street art umjetnici koriste stickere na fasadama zgrada, a ona je to podigla na njoj karakterističnu višu razinu i kreirala je čipkaste keramičke stickere koji su svoje posljednje mjesto našli u Varšavi, u Poljskoj.

Donosimo nekoliko fotografija njezinih radova, a što je sve kreirala do sada možete saznati na behance.net i prateći ju putem njezine Facebook stranice.

Foto: behance.net

Učitati još
Zatvori