Naučite crtati uz instrukcije najboljih umjetnika

Naučite crtati uz instrukcije
najboljih umjetnika

Oduvijek ste željeli naučiti crtati, ali jednostavno niste imali vremena? Ili jednostavno želite usavršiti svoje crtačke vještine? Australska National Gallery of Victoria pripremila je online satove crtanja koje vode vrhunski stručnjaci. Kako naučiti crtati u izolaciji? Na vama je samo da ulovite termin, pripremite olovku i krenete.

Kako naučiti crtati?

Ova samoizolacija svima nama može donijeti i nešto dobro. Možete naučiti neku novu vještinu koristeći razne streaming servise, naučiti strani jezik ili recimo naučiti crtati. Australska National Gallery of Victoria okupila je vrhunske umjetnike koji će vas kroz video tutoriale voditi korak po korak. Učit ćete kako crtati kroz vježbanje na najpoznatijim australskim suvremenim radovima. Prva lekcija je startala prošli vikend, ali bez brige slobodno se možete priključiti na idući koji je na rasporedu ove nedjelje – ili ponoviti onaj prethodni tečaj.

12. travnja – druga lekcija

Umjetnica Minna Gilligan istražuje vrhunske radove dvadesetog stoljeća koji se nalaze u galeriji. Neki od njih su i portret Andyja Warhola iz 1986. i The second marriage Davida Hockneya iz 1963. „Moja ideja je da ovom radionicom upoznam sudionike s idejom mash upa – stvaranjem jednog crteža iz dva cijenjena spomenuta rada. Ova dva djela potpuno su različita tehnikom. Koristeći bojice stvorit ću svoj rad kombinirajući Warholove fluorescentne boje s Hockneyevim prigušenim tonovima.“ Spajanje američkog i britanskog pop art pokreta, ne sumnjamo, bit će sjajan izazov za sve polaznike.

19. travnja – treća lekcija

19. travnja sudionici se mogu pridružiti umjetniku Kennyju Pittocku u istraživanju impresionističke galerije devetnaestog stoljeća. Fokus će staviti na Édouarda Maneta i njegov rad The melon (1880.), kao i Agnoisse iz 1878., autora Augusta Friedricha Albrechta Schencka. “Ovom radionicom imam namjeru omogućiti polaznicima zabavne i korisne savjete i to za sve razine crtanja. Želim ih ohrabriti da se poigraju s obje tehnike, a sve to u udobnosti svog doma. Izabrao sam baš ova dva djela jer su čista suprotnost. Manetovo je humoristično, dok je Schenckovo puno drame. Mislim da će biti zabavno poigrati se s oba i staviti ih u konflikt.“

Na radionice se možete uključiti putem ovog linka.

Virtualne ture

Ovaj muzej inače ima sjajan stalni postav kao i izložbe. Pa slobodno prošećite i njegovim virtualnim dijelom.

A prvi tečaj izgledao je ovako:

Foto: Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori