Na Rajskoj plaži uskoro počinje popularni festival koji nećemo propustiti
Na Rajskoj plaži uskoro počinje popularni festival koji nećemo propustiti

Na Rajskoj plaži uskoro počinje popularni
festival koji nećemo propustiti

Rajska plaža u Loparu i ove će godine ugostiti svjetske i domaće umjetnike koji će pripremiti izložbu prekrasnih pješčanih skulptura. Novo izdanje popularnog Festivala skulptura u pijesku održava se od 28. lipnja do 1. srpnja, a ulaz je besplatan.

Inspirirani tematikom Ratova zvijezda, umjetnici će kreirati šest originalnih skulptura isključivo od pijeska s loparskih plaža i vode – tako će se jedna od najljepših hrvatskih plaža krajem lipnja pretvorit u atelje na otvorenom. Ova manifestacija već godinama privlači poglede mještana i posjetitelja Lopara, ali i međunarodne javnosti.

„Lopar je poznat po svojim pješčanim plažama, a jednako tako i po umjetničkim kreacijama od pijeska. Ovogodišnje izdanje Festivala je posebno po tome što na njemu predstavljamo budući park pobjedničkih skulptura. Ponosni smo na ovu manifestaciju i činjenicu da je postala jedan od najprepoznatljvijih sadržaja zbog kojih turisti rado posjećuju naš prekrasni otok“, poručuje direktor Turističke zajednice Općine Lopar Marin Mušćo.

Ovaj jedinstveni festival pokrenut je još 2011. na inicijativu Turističke zajednice Općine Lopar i Centra za kulturu Lopar. Festival je organiziran u suradnji s akademskim slikarom i profesorom Zlatkom Kauzlarićem Atačem i Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, dok je umjetnička voditeljica Festivala akademska kiparica Paula Banić. Kako bi ovjekovječili čaroliju u pijesku, posljednjeg dana Festivala proglašavaju se najbolje skulpture te nagrađuju najbolje fotografije.

Više informacija o 11. izdanju Festivala skulptura u pijesku moguće je pronaći na službenoj stranici Turističke zajednice Općine Lopar.

Učitati još
Zatvori