Nakon Muzeja Iluzija i Muzeja prekinutih veza, Zagreb dobiva i Muzej putovanja: Donosimo detalje
Nakon Muzeja Iluzija i Muzeja prekinutih veza, Zagreb dobiva i Muzej putovanja: Donosimo detalje

Nakon Muzeja Iluzija i Muzeja prekinutih veza, Zagreb dobiva i Muzej putovanja: Donosimo detalje

Tragate li za zanimljivim i novim sadržajima u gradu, ova će vas informacija sigurno razveseliti. Riječ je o novoj i jedinstvenoj u svijetu kulturno-turističkoj atrakciji u samom središtu Zagreba. Naime, Muzej putovanja svoja će vrata otvoriti kod nebodera na adresi Ilica 1. A prvi posjetitelji u njega će moći ući krajem lipnja ili početkom srpnja.

Muzej putovanja_iStock

Muzej putovanja

Projektom Travel Experience Museum realizira se atraktivna destinacija koja će svojim suvremenim, multimedijskim i interaktivnim konceptom s VR i AR dijelovima postava i kreativnom arhitektonskom izvedbom predstavljati zanimljiv i nezaboravan sadržaj za publiku i turiste svih dobnih skupina. Muzej putovanja stoga će postati još jedna atrakcija za obilazak u Zagrebu.

Postav je zapravo kombinacija povijesnog pregleda ljudskih motivacija za putovanje i vrlo jakih multimedijskih sadržaja.

Muzej putovanja_unsplash

Inovativan i zabavan koncept

U novom muzeju prezentirat će se inovativni, edukativni i zabavni  koncept Muzeja putovanja, kao novo iskustvo i doživljaj utemeljen na fenomenu putovanja od antike do danas, s naglaskom na suvremeno doba, samoodrživi, digitalni i zeleni turizam i razvijanje vrijednosti  prema očuvanju kulturne i prirodne baštine za buduće generacije. Posjetitelji će biti integrirani u procese istraživanja i doživljaja turističkih destinacija širom svijeta i u Hrvatskoj, posebno njenih atraktivnih kulturnih i prirodnih znamenitosti pod zaštitom UNESCO-a.

Muzej bi trebao postati mjesto susreta putopisaca i blogera. Turistima će pak poslužiti kao izvorište ideja za nastavak putovanja po Hrvatskoj, kako bi se zadržali duže od 2 dana, koliko u prosjeku borave u našem glavnom gradu.

Muzej putovanja, Zagreb_iStock
Muzej putovanja, Zagreb_iStock

Cijeli koncept Muzeja putovanja otvoren je kontinuirano i spreman za nadogradnju sadržaja i tema, s ciljem što sadržajnog i zanimljivog boravka posjetitelja u muzejskom prostoru. Tijekom posjeta na raspolaganju će vam biti educirani vodiči.

Cijene ulaznica i ostale korisne informacije možete pronaći na web-stranici.

Muzej putovanja u Zagrebu_iStock

Dodatne informacije

Muzej je smješten u samom središtu Zagreba i Trga bana J. Jelačića, u prolazu Neboder, Ilica 1.

Radno vrijeme:

Uto ‒ Ned: 10:00 ‒ 20:00 sati

Petak (dugi): 10:00 ‒ 22:00 sati

Pone: 12:00 ‒ 20:00 sati

Foto: iStock, Unsplash

Učitati još
Zatvori