Muzej putovanja uskoro se otvara u Zagrebu: Donosimo sve detalje
Muzej putovanja uskoro se otvara u Zagrebu: Donosimo sve detalje

Muzej putovanja uskoro se otvara u
Zagrebu: Donosimo sve detalje

Tragate li za zanimljivim i novim sadržajima u gradu, ova će vas informacija sigurno razveseliti. Riječ je o novoj i jedinstvenoj u svijetu kulturno-turističkoj atrakciji u samom središtu Zagreba. Naime, Muzej putovanja svoja vrata će otvoriti 16. svibnja 2024. godine, a ne sumnjamo kako će privući sve zaljubljenike u istraživanje novih destinacija.

Muzej putovanja_iStock

Muzej putovanja

Projektom Travel Experience Museum realizira se atraktivna destinacija koja će svojim suvremenim, multimedijskim i interaktivnim konceptom s VR i AR dijelovima postava i kreativnom arhitektonskom izvedbom predstavljati zanimljiv i nezaboravan sadržaj za publiku i turiste svih dobnih skupina. Muzej putovanja stoga će postati još jedna atrakcija za obilazak u Zagrebu.

Muzej putovanja_unsplash

Inovativan i zabavan koncept

U novom muzeju prezentirat će se inovativni, edukativni i zabavni  koncept Muzeja putovanja, kao novo iskustvo i doživljaj utemeljen na fenomenu putovanja od antike do danas, s naglaskom na suvremeno doba, samoodrživi, digitalni i zeleni turizam i razvijanje vrijednosti  prema očuvanju kulturne i prirodne baštine za buduće generacije. Posjetitelji će biti integrirani u procese istraživanja i doživljaja turističkih destinacija širom svijeta i u Hrvatskoj, posebno njenih atraktivnih kulturnih i prirodnih znamenitosti pod zaštitom UNESCO-a.

Muzej putovanja, Zagreb_iStock
Muzej putovanja, Zagreb_iStock

Cijeli koncept Muzeja putovanja otvoren je kontinuirano i spreman za nadogradnju sadržaja i tema, s ciljem što sadržajnog i zanimljivog boravka posjetitelja u muzejskom prostoru. Tijekom posjeta na raspolaganju će vam biti educirani vodiči.

Cijene ulaznica i ostale korisne informacije možete pronaći na web-stranici.

Muzej putovanja u Zagrebu_iStock

Dodatne informacije

Muzej je smješten u samom središtu Zagreba i Trga bana J. Jelačića, u prolazu Neboder, Ilica 1

Radno vrijeme:

Uto ‒ Ned: 10:00 ‒ 20:00 sati

Petak (dugi): 10:00 ‒ 22:00 sati

Pone: 12:00 ‒ 20:00 sati

Foto: iStock, Unsplash

Učitati još
Zatvori