Muzej mamurluka uveo je nekoliko duhovitih noviteta koje jedva čekamo vidjeti i isprobati

Muzej mamurluka uveo je nekoliko duhovitih noviteta koje jedva čekamo vidjeti i isprobati

U prosincu prošle godine u Preradovićevoj se ulici otvorio još jedan mali, netipični muzej u Zagrebu – Muzej mamurluka. Nastao je kao studentski projekt, a ubrzo postao lijepi dodatak opusu manjih zagrebačkih muzeja koji nude nešto drugačije, otkačenije i izuzetno zabavno. Osnivači muzeja, Rino Duboković i Roberta Mikelić, zamislili su ga kao mjesto u kojem će izložiti mamurne priče, urnebesne dogodovštine iz ludih izlazaka, predmete koji su ‘zalutali’ iz noćnog tuluma i slično.

Tada su ga koncipirali kao put koji počinje izlaskom iz zagušljivog bara, nastavlja se gradskim ulicama i usputnim šumarcima te dolaskom kući i buđenjem uz mamurluk. Nedavno su nadopunili svoju neobičnu ‘postavu’, a isplanirali su razne nove sadržaje uz koje će ponuda biti još atraktivnija.

18+, interaktivni pijani pogled i nove izložbe

Muzej mamurluka updateao se i sada nudi nekoliko interaktivnih noviteta, 18 + priče i edukativne programe.

“Sada imamo 18+ dio gdje se nalaze erotične priče te edukativni program u sklopu kojeg posjetitelji mogu ispuniti koliko piju na tjednoj razini pa im program savjetuje da li možda imaju potencijal za razvijanje masne jetre ili cirozne jetre, uz to imamo i par edukativnih priča i plakate koji objašnjavaju te zdravstvene probleme”, otkrio nam je Rino.

Posebno su interesantni interaktivni noviteti u kojima se možemo okušati. Tu je primjerice isprobavanje ‘Hangovera’ i ‘pijanog pogleda.’

“Ubacili smo zanimljivost o tome kako je nastala riječ “Hangover” pa posjetitelji mogu isprobati ‘hangover-at’ odnosno spavati preko užeta. Tu je i tzv. “pijani pogled”, program u kojem možete isprobati kako je ‘gledati pijan.’

U simpatičnom muzeju trenutno rade na širenju prostora u kojem bi se mogle održavati zanimljive izložbe. U postavi su ostavili nekoliko nezaboravnih predmeta iz legendarnog zagrebačkog Sidra s izložbe koja se održala u kolovozu.

Muzej mamurluka u suradnji sa Badel 1862 d.o.o.  je za period od 27.10- 29.11.2020 pripremio izložbu na temu „Povijest alkoholnih pića – Od Mezopotamije do korone“ . Sama izložba prati tok vremena te se pojavljuju zanimljivosti iz samih početaka ljudske civilizacije pa do modernih vremena. Uz priče, za izložbu smo pripremili i mnoštvo interaktivnog sadržaja kako bi ljudi mogli doživjeti povijest kroz sva osjetila, a ne samo vizualnog.

Planiraju otvoriti novu izložbu ‘Povijest alkoholnih pića – Od Mezopotamije do korone‘ koja će se održati od 27.10- 29.11.2020. Na izložbi će biti prikazana pića koja su utjecala na povijest čovječanstva i Hrvatske poput: vina, piva, pelinkovca, rakije i mnogih drugih. Saznat ćete mnoštvo zanimljivih činjenica i odgovore na mnoga pitanja koja su vam „pala na pamet“ tokom ispijanja pića sa vašim prijateljima. 

Rino nam je otkrio kako “planiramo zanimljive stvari za Advent koje ćemo zasad prešutjeti, ali svakako će sadržaj biti još zanimljiviji s raznim izložbama i radionicama.”

Foto: Instagram / Muzej mamurluka

Učitati još
Zatvori