Bolnica Rebro dobila je nove murale
Bolnica Rebro dobila je nove murale

Bolnica Rebro dobila je nove murale

Šareni svijet naziv je projekta koji je uljepšao zidove zagrebačke bolnice Rebro. Umjetnice Valentina Supanz Marinić i Melinda Šefčić nacrtale su murale koji će vratiti osmijeh na lice svim posjetiteljima dnevne bolnice, tj. u foajeu Bijele zgrade na Rebru.

Šareni svijet

Projekt Šareni svijet, posvećen je umjetničkom istraživanju vrijednosti i učinka oslikavanja bolničkih prostora u Hrvatskoj. Umjetničko istraživački projekt bavi se propitkivanjem mogućnosti estetizacije i umjetničke humanizacije bolničkog prostora, što doprinosi terapijskom učinku te sveukupnom boljitku i zdravlju zajednice i društva. Za murale su zaslužne dvije renomirane hrvatske umjetnice Valentina Supanz Marinić (koja je izvela rad RADOST) i Melinda Šefčić (koja je izvela rad OSMJEHNI SE) koja je ujedno i autorica projekta.

murali-rebro1
murali-rebro-11
murali-rebro-16

Za ugodniji boravak u bolnici

Cilj ovog projekta je preobraziti iskustvo bivanja u bolničkom prostoru za pacijente, zaposlenike i širu populaciju u bolničkoj zajednici, interveniranjem u prostor umjetničkim oslikavanjem i umjetničkim re-dizajniranjem bolničkog prostora kakvog poznajemo. Projektom se namjerava doprinijeti ostvarenju estetizacije bolničkoga prostora na lokaciji KBC Zagreb. Ovim se projektom doprinosi potpori umjetnicima i umjetničkom projektu, koji je svojim umjetničkim radom posvećen društveno angažiranom vidu rada i edukaciji, te umjetnosti u javnom prostoru s naglasnom na oslikavanje bolničkog prostora a sve u svrhu dobrobiti društva.

murali-rebro-13
murali-rebro2
murali-rebro3

Foto: Marko Dajak

Učitati još
Zatvori