Muddycap je južnokorejski umjetnik koji radi precool stolce
Muddycap je južnokorejski umjetnik koji radi precool stolce

Muddycap je južnokorejski umjetnik
koji radi precool stolce

Noviteti u dizajnu svakodnevica su pogotovo popularizacijom korištenja umjetne inteligencije. No još uvijek postoje umjetnici koji svoje radove ne prepuštaju u potpunosti strojevima već ih kreiraju sami. Jedan od njih je i južnokorejski umjetnik Muddycap. Njegov artwork su stolci, ali stolci na koje ne možemo realno sjesti (barem ne za sada) već su to 3D renderi koje objavljuje na svom Instagram profilu, a za kojima je poludio cijeli internet.

Muddycap stolci

Nestvarni oblici, živopisne boje, beskrajne mogućnosti eksperimentiranja, a opet realno funkcionalno zamislivi. Kada bismo opisivali njegov stil ne bismo ga mogli nikako opisati osim možda kao fuzija svega i svačega. Miks stilova u kojima definitivno prepoznajemo retro utjecaj, ali u kombinaciji s nekim modernim motivima ili u skladu s navikama modernog čovjeka. Doista izgledaju kao prava umjetnička djela, a fanovi diljem svijeta željno iščekuju da se upravo ovi stolci nađu i u fizičkom obliku.

Stolac kao jedan od najvećih dizajnerskih izazova

Stolac, koliko god se čini nevažan i možda podcijenjen, u uređenju interijera itekako ima veliku ulogu. I to od davnina. Set stolaca doslovno može promijeniti cijeli ambijent prostorije, a ako su pomno odabrani, autentični i neobični definitivno igraju glavnu ulogu. Naravno, osim estetske moraju ispunjavati i primarnu svrhu, a to je ona funkcionalna. Kada su zadovoljni svi kriteriji, možemo reći da smo dobili pun pogodak. Ovi zanimljivi stolci zasad ispunjavaju samo ovu prvu, estetsku i umjetničku, no ako se ikada nađu u prodaji, definitivno želimo biti među onima koji će ih isprobati, jer realno, vidimo ih u našim interijerima.

Učitati još
Zatvori