Instagram profili koje volimo: Miroslav Živanov sa svojim činjenicama pogodi svaki mood
Instagram profili koje volimo: Miroslav Živanov sa svojim činjenicama pogodi svaki mood

Instagram profili koje volimo: Miroslav Živanov sa svojim činjenicama pogodi svaki mood

Dnevna rutina u vidu prelistavanja društvenih mreža odvest će nas u pravcu različitih profila iza kojih stoje ljudi koje svoju maštovitost predočavaju kroz umjetnička djela u malom. Ako se fokusiramo isključivo na Instagram, bezbroj je primjera domaćih profila i autora kojima je upravo kreativnost imperativ, a čija autentičnost nas svakodnevno inspirira.

Jedan od njih je i Miroslav Živanov – vizualni umjetnik čiji profil posjećujemo kada nam je potrebno malo pozitivnih vibracija te zanimljivih sadržaja u vidu ilustracija koje će nam popraviti dan.

Već pri kratkom pogledu na njegov profil, jasno je da ideje pronalazi na različitim mjestima. U svom radu on se poigrava s aktualnim, ali i društveno odgovornim temama koje obrađuje iz sebi svojstvenog ugla. A upravo to jedan je od glavnih razloga zbog kojih cijenimo njegov sveobuhvatni rad.

U srž problema

Pažnju nam je privukao u više navrata zbog zabavnog sadržaja koji kreira. Prije svega, zahvaljujući tematskim horoskopima, te unikatnom Leksikonu za odrasle na čija pitanja nam je i sam odgovorio.

Ipak, na kraju dana, uvijek je tu da nas podsjeti da, uprkos lošim danima, za svaki problem postoji rješenje. Na primjer, ako pukne kišobran – kupit ćemo novi. A ako pukne balon – napuhat ćemo novi. Međutim, nekim drugim stvarima potrebno je pristupiti s više pažnje i opreznosti. Odnosno, potrebni su strpljenje i vrijeme da se sve kockice adekvatno poslože.

Naposljetku, kroz kratke dnevne podsjetnike on ostvaruje jednu od osnovnih funkcija umjetnosti – onu socijalnu. Baveći se različitim aspektima kolektivnog života, u određenoj mjeri dovodi do promjena. Bilo da su one vidljive ili nevidljive, unutrašnje ili vanjske, definitivno su prisutne.

Zato je njegov profil još jedan od onih koje ćete, ukoliko već niste, vrlo brzo zapratiti. Sigurni smo da će vam za kratko vrijeme, a potpuno spontano, postati jedan od omiljenih. Između ostalog, i zbog automatskog feel-good efekta koji proizvode njegove objave.

Članak je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram (@thedancingis_good)

Učitati još
Zatvori