Minimalističke ilustracije Ivane Kozlai osvojile su nas na prvu
Minimalističke ilustracije Ivane Kozlai osvojile su nas na prvu

Minimalističke ilustracije Ivane
Kozlai osvojile su nas na prvu

Smirujuće i inspirativno. Tim riječima opisujemo ove ilustracije koje u sebi nose svu veličinu jednostavnosti. Ivana Kozlai slovačka je umjetnica čije nas slike instantno lansiraju u neka drugačija i jednostavnija vremena, blizu vode. Profinjene, minimalističke, a opet snažne, potiču u nama neke duboke emocije i sjećanja iz djetinjstva.

 

Sofisticirane i nostalgične boje, nježne geste i skandinavska jednostavnost. Ivana Kozlai Lauridsen, rođena u Slovačkoj, stvara čiste i umirujuće uzorke i ilustracije.

Ivana kao inspiraciju koristi vlastita sjećanja iz djetinjstva, na način kao da živi u 70-ima – to je ono što njezin vizualni svijet čini jedinstvenim i prepoznatljivim. Za nju je to razdoblje koje dolazi s inspirativnom nostalgijom i koje nastoji prikazati u svojim ilustracijama. Polazeći od te ideje, njezini su radovi u središte stavljali ženske figure koje se pojavljuju u prizoru nalik sjećanju.

Njene ilustracijske serije Bazeni i Poze za plivanje, u kojima obrađuje temu plivanja, slijede isti koncept. Umjetnica je i sama sudjelovala u natjecanjima u plivanju, pa je taj osjećaj i uspomenu htjela zabilježiti u obliku slika. Lokacije koje podsjećaju na prošlost u potpunom skladu s prirodnim tonovima tvore idiličnu i skladnu vizualnu sliku. Ivanine ilustracije možete naručiti ovdje.

Učitati još
Zatvori