Minimalistička fotografija Šveđanina Marcusa Cederberga
Minimalistička fotografija Šveđanina Marcusa Cederberga

Minimalistička fotografija
Šveđanina Marcusa Cederberga

Marcus Cederberg švedski je umjetnik i fotograf koji radi minimalističke fotografije koje izgledaju kao da su naslikane. Minimalizam je glavni lajtmotiv njegovih radova, u njemu, smatra, leži prava emocija i ono što pokreće ljude na akciju i reakciju. Njegova sposobnost da naoko obične i jednostavne prizore iz svakodnevice prikaže kao minimalistička remek-djela, fantastična je. Manje je više i u to će vas definitivno uvjeriti ove fotografije.

Minimalistička fotografija

Minimalistička fotografija je stil fotografije koji se fokusira na pojednostavljenje kompozicije i motivacije, često se koristeći minimalan broj elemenata, oblika, boja i linija. Ovaj stil naglašava čistoću, jednostavnost i suštinsku ljepotu svojih subjekata. Posebno nam je zanimljiv kada dolazi u ovoj varijanti gdje je sama fotografija često dio jedne velike cjeline, a samo oko umjetnika ju je uspjelo izdvojiti i prikazati u nekoj drugoj dimenziji.

Prošećite svijetom iz udobnosti svog doma

Jaki kontrasti i jednostavni oblici poput trokuta, kvadrata i li krugova igraju važnu ulogu u kompoziciji ovih fotografija. Tako privlači se pažnja gledatelja na ono što umjetnik samom fotografijom želi dočarati. Minimalistička fotografija poput ove jako je efektna, jer se oslanja na sposobnost fotografa da prepozna suštinsku ljepotu i značaj u jednostavnim stvarima.

Učitati još
Zatvori