Pronašli smo najudobnije krevete za spavanje, a potpisuje ih domaći brend namještaja
Pronašli smo najudobnije krevete za spavanje, a potpisuje ih domaći brend namještaja

Pronašli smo najudobnije krevete za spavanje, a potpisuje ih domaći brend namještaja

Pored raznolike kolekcije stolica, blagovaonskih stolova i komoda od masivnog hrasta, Metoda je krajem godine lansirala i dva komforna kreveta za spavanje. Simon Morasi Piperčić dizajnirao je krevet “Ether”, vođen idejom udobnosti i opuštanja. Želio sam stvoriti krevet namijenjen ljudima koji vole čitati prije spavanja – krevet koji omogućava udobno čitanje knjige pola sata prije nego što se jednostavno spustiš i utoneš u san. Zato Ether ima visoko uzglavlje, ugodno i mekano tapecirano, nagiba pod kutem od 105 stupnjeva – standardnim nagibom za fotelje, kaže Simon.

Kreveti u kojima ćete spavati kao beba

Krevet je predviđen i u raznim širinama, radi što veće prilagodbe raznim potrebama korisnika. Sam okvir izrađen je od savijenog masivnog hrasta što krevetu pruža doživljaj prirodnosti i omogućuje dugotrajno korištenje. Jedna od dodatnih opcija dizajna su rotacijske plohe za odlaganje sitnijih predmeta, dok se s donje strane te plohe može ugraditi i punjač za pametne uređaje.

ETHER by Simon Morasi Pipercic (9)

Udobnost na prvom mjestu

Krevet “Snop” za Metodu je dizajnirao studio Neisako (Neven i Sanja Kovačić) koji sažeto objašnjava njegov dizajn. Dizajn Snopa je nastao iz želje da se kreira dojam stabilnosti i mekoće uz racionalno korištenje sirovine i standardnih proizvodnih procesa. To smo postigli postavljanjem niza manjih elemenata u snop, šuplji stup koji se u gornjem dijelu kontinuiranom profilacijom pretapa u formu stranica samog okvira kreveta. Uzglavlje slijedi istu logiku forme i dostupno je u opciji masiva hrasta ili tapecirano. Oba kreveta u tapeciranoj verziji uzglavlja koriste tkanine višeg cjenovnog razreda od 100% vune.

SNOP by Neisako (9)
SNOP by Neisako (8)
SNOP by Neisako (1)
SNOP by Neisako (2)
SNOP by Neisako (3)
SNOP by Neisako (4)
SNOP by Neisako (5)
SNOP by Neisako (7)

Kreveti “Ether” i “Snop” prvi su puta predstavljeni na sajmu namještaja u Brusselsu tijekom studenog ove godine, a bio je to šesti europski sajam namještaja na kojem je Metoda prezentirala svoju kolekciju stručnoj međunarodnoj publici. Ove godine Metoda je imala intenzivnu turneju po uvaženim stručnim sajmovima – i to od milanskog Tjedna dizajna u Superstudio Show, Imm Cologne u Njemačkoj, pariškog Maison&Objet, bečkog Blickfanga do briselskog sajma namještaja i zagrebačkog Tjedna dizajna.

ETHER by Simon Morasi Pipercic (3)
ETHER by Simon Morasi Pipercic
SNOP by Neisako (6)
SNOP by Neisako

Kolekcija kreveta Metode nastala je zahvaljujući EU projektu CEKOM SPIN (Centar za razvoj inovativnog namještaja iz drveta) kroz niz radionica Cekom Spina kroz koje su dizajneri i drvni tehnolozi istraživali nove mogućnosti dizajna i proizvodnje namještaja od masivnog drveta.

Naziv projekta: Centar kompetencija za razvoj inovativnih drvnih proizvoda – CEKOM SPIN / Naziv korisnika: Spin Valis d.d. / Ukupna vrijednost projekta: 118.635.689,57 HRK/ 15.745.661,90 EUR / EU sufinanciranje projekta: 60.233.713,38 HRK / 7.994.387,60 EUR

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost tvrtke Spin Valis d.d.

EU zastava
Europski strukturni i investicijski fondovi

Foto: Metoda

Učitati još
Zatvori