Mateja radi divne ilustracije: Nacrtala je Aimee Song, a blogerica joj je zahvalila

Mateja radi divne ilustracije: Nacrtala je Aimee Song, a blogerica joj je zahvalila

Jeste li već na Instagramu primijetili genijalne ilustracije, najčešće s modnim motivima? Ako još, kojim slučajem, niste, sad je vrijeme! Iza njih stoji Mateja Sučević, 26-godišnjakinja iz Zagreba koja za sebe kaže kako puno radi, druži se s prijateljima, pije produžene kave, crta, piše i onda još malo radi, poput prave radoholičarke. Ovih dana dogodio joj se velik uspjeh pa je njezinu ilustraciju Aimee Song zamijetila upravo Aimee i podijelila je na svojem Insta-storyju. Mateji je to, naravno, bila velika čast te još ne vjeruje da se to uistinu dogodilo, no, idemo po redu.

Crta još od ere spomenara i leksikona

Mateja crta otkad zna za sebe, još od ere spomenara i leksikona. Kaže kako i dan danas čuva stare bilježnice sa stotinama i stotinama slika modela u čipkastim i cvjetnim haljinama:

Budući da radim u jednoj poznatoj kartičarskoj kući i da mi je posao potpuno sterilan i nekreativan, trebala sam neki ispušni ventil pa sam se vratila crtanju. Sve je krenulo prije dva mjeseca kada sam primila mobitel u ruke i skinula aplikaciju Sketches. Svi moji prvi radovi napravljeni su na mobitelu i to crtanjem s prstom što je ljudima i dan danas nezamislivo. Danas ilustracije radim na profesionalnom iPadu pa su mi mogućnosti mnogo veće. Prekrasno je uspjeti predočiti inspiraciju na platno, pa iako ono bilo digitalno.

Najbolji osjećaj na svijetu je vidjeti konačan rezultat

Mateja kaže kako njezin dan definitivno traje prekratko i ima premalo sati pa je vječno neispavana, no u tome uživa. Opisuje se kao umjetničku dušu koja je savršena kombinacija kreativnog kaosa, vječnog sanjara i vizionara s velikom dozom dramatičnosti. Završila je marketing te trenutačno radi u kartičnoj kući, a crta za svoju dušu:

Crtam za svoju dušu. Svaka ilustracija je moja beba i pamtim svaki rad koji sam do sada napravila. Ono smiruje, odličan je ispušni ventil, a vidjeti konačni rezultat je najbolji osjećaj na svijetu.

Prije mjesec dana započela je s crtanjem personaliziranih ilustracija, a reakcije su prekrasne. Kaže kako je lijepo vidjeti da se ljudima sviđa njezin rad te da cijene utrošeno vrijeme. Dodaje da tu postoji i druga strana medalje koja se javlja u trenutku kad shvati da nisu svi ljudi etični, ali na to gleda kao na dobru školu.

Strast prema crtanju raste mi iz dana u dan i jedva čekam vidjeti što mi budućnost donosi. Trenutno radim na novim projektima te bih se definitivno htjela okušati u još nekim kreativnim smjerovima. Imam 1001 ideju i plan, samo me čekajte.

Nedavno je nacrtala Aimee Song, blogericu koja stoji iza bloga Song of Style, a Aimee je vidjela ilustraciju na Instagramu te joj je zahvalila u komentarima.

Kad sam vidjela da je ilustracija došla do nje, mislim da sam skakala dvije minute, a onda sam hiperventilirala. Uistinu nisam očekivala takvu pozitivnu reakciju i povratne komentare. Bila je jako pristupačna i rekla da se jako veseli budućim radovima. Aimee, watch out!

Modni stil: od klasike do dramatičnih haljina

Osim što genijalno crta, Mateja ima i izvrstan stil, a i sama kaže kako se voli igrati i eksperimentirati s modom. Živi i diše u dobrim trapericama i kožnoj jakni, no, kako nam otkriva, s druge strane ima stotine cvjetnih i pastelnih haljina u ormaru.

Matejin stil ovisi o vremenu, mentalnom stanju u glavi te slobodnim vješalicama u ormaru i hangaru.

Najviše novaca troši na čizme i dramatične haljine iako ih, kako sama kaže, nikad nigdje neće nositi. Kao glavnu slabost navodi male torbe i sentimentalne komade. Stil joj se mijenja iz dana u dan, ali uglavnom je klasičan s pridodanim sezonskim trendovskim komadima.

Odijeva se u svima dobro poznatim high street trgovinama, iako kaže da ju je nedavni odlazak u Bruxelles i posjet second hand trgovinama oduševio pa planira opet zalutati u te vode.

Foto: Privatni album

Učitati još
Zatvori