Marina Paulenka nova je umjetnička direktorica Unseena i ORGAN VIDA preuzima peteročlani kustoski kolektiv

Marina Paulenka nova je umjetnička direktorica Unseena i ORGAN VIDA preuzima peteročlani kustoski kolektiv

ORGAN VIDA, nakon uspješnih deset godina održavanja istoimenog Međunarodnog festivala fotografije, ove godine radi zaokret. Festival će se od sada pa nadalje održavati bijenalno dok će festivalska off godina biti obilježena suradnjama s lokalnim organizacijama i festivalima. Sljedeći, 11. ORGAN VIDA festival očekujemo 2020. godine. Organizacijom i festivalom upravljat će kustoski kolektiv formiran iz dosadašnjeg festivalskog tima: Luja Šimunović, Klara Petrović, Lea Vene, Barbara Gregov i Lovro Japundžić.

Projekt pod nazivom ORGAN VIDA Sezona 01 Epizoda Ljubav označava suradnju s festivalom Ekstravagantna tijela koji za temu ovogodišnjeg izdanja ima ljubav, a projekt kustoski i organizacijski vode Luja Šimunović, Klara Petrović, Lea Vene i Barbara Gregov.

Marina Paulenka je nova umjetnička direktorica UNSEEN-a

Dosadašnja umjetnička direktorica festivala Marina Paulenka preuzima novu funkciju i to na mjestu umjetničke direktorice UNSEEN-a, organizcije koju je dosada vodila Emilia van Lynden. Paulenka će nadgledati sve umjetničke aktivnost navedene organizacije, kao što je glavni događaj Unseen Amsterdam koji se održava u rujnu te Unseen Platform, Unseen Foundation i Unseen Magazine.

marina p 00006

Unseen je vodeća svjetska platforma za suvremenu fotografiju. Ekskluzivno se fokusirajući na ono što je novo u svijetu fotografije, Unseen pruža kanal za nadolazeće talente koji će pokazati svoj rad. Unseen okuplja međunarodnu fotografsku zajednicu kako bi raspravio i debatirao o smjerovima u kojima se razvija fotografski medij. Unseen je cjelogodišnja platforma s fizičkim događajima tijekom cijele godine, a glavni događaj Unseen Amsterdam ove se godine održava po osmi puta u Westergasfabriek od 20. do 22. rujna 2019. godine. Unseen Amsterdam teži novom i raznolikom pristupu fotografiji. Događaj se ostvaruje kombiniranjem elemenata programa kao što su sajam, izložba fotoknjiga, diskurzivni program, izložbe, onsite projekti i gradski program.

ORGAN VIDA i KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse

Podsjetimo, Fotografska udruga ORGAN VIDA i KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse, obje organizacije poznate po međunarodno priznatim festivalima ORGAN VIDA međunarodni festival fotografije i trijenalu Ekstravagantna tijela, za rujan 2019. najavljuju zanimljiv i raznovrstan program kojemu će okosnica biti dvodnevna međunarodna konferencija koja nosi naziv “Razveži vezu: Redefiniranje normativnosti u ljubavi” na kojoj će sudjelovati govornici_e različitih kulturno-umjetničkih, društvenih, političkih i drugih pozadina.

U želji za što većom različitošću govornika_ica iz svijeta, organizacije raspisuju međunarodni poziv istraživačima_icama, umjetnicima_cama i ljubavnicima_cama za sudjelovanje na konferenciji koja će se održati 20. i 21. rujna 2019. u Zagrebu. Konferencija će biti otvorena za javnost, a organizatori_ce će uskoro najaviti i imena glavnih gostiju.

Više o samoj konferenciji i uvjetima prijave može se saznati na sljedećoj poveznici.

Uz konferenciju, organizacije će prirediti nekoliko izložbi međunarodnih i domaćih umjetnika_ica kao i drugi popratni program poput peformansa, predavanja, radionica, filmskih projekcija i zabavnih događanja.

ORGAN VIDA kolektiv poručuje: “Vesele nas novi izazovi, čestitamo i zahvaljujemo Marini, a vama poručujemo da rujan rezervirate opet za nas!”

Foto: Marina Paulenka, Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori