Marina Mesar OKO dizajnirala je pozivnicu za prvi ekskluzivni party Journal Srbija
Marina Mesar OKO dizajnirala je pozivnicu za prvi ekskluzivni party Journal Srbija

Marina Mesar OKO dizajnirala je pozivnicu za prvi ekskluzivni party Journal Srbija

Prošlo je godinu dana od velikog otvaranja Journal Srbija, projekta u kojeg smo ušli punim srcem i s velikim idejama i sada kada su se svi dojmovi slegli s ponosom možemo reći da smo započeli jednu veliku i lijepu priču. Jako smo ponosni na ovaj projekt i sve ono čemu nas je njegovo kreiranje naučilo, a prvenstveno smo ponosni na to što je ovo tek početak. Kako bismo, kako i priliči, proslavili ovu veličanstvenu prigodu, u srijedu 24. svibnja u Hotel Indigo Belgrade, zajedno s agencijom Alert pripremamo veliki party o kojem se neće prestati govoriti. Upravo je pozivnice za taj party radila eminentna hrvatska umjetnica Marina Mesar OKO. 

Marina Mesar OKO za Journal 

Vizual pozivnice za ovaj party itekako je poseban i simboličan. Porijeklo i estetika je bazirana na starim znakovima i bannerima koji su označavali čitanje iz dlana, čitanje iz karata te proročice. Estetika potječe s početka 19. stoljeća i podsjeća na stare drvoreze u kombinaciji s ručno oslikanim motivima. Motiv ruke i oka jedan je od najstarijih simbola zaštite i vodstva kroz intuiciju. Upravo smo se našom intuicijom vodili kada je krenula cijela priča oko Journala, koja iz godine u godinu postaje sve veća i uspješnija. Upravo je intuicija dovela do otvaranja velikog projekta u Srbiji, čijoj ćemo proslavi svjedočiti u srijedu. Party će se održati u predivnom Hotel Indigo Belgrade čiji je interijer oslikan muralima i koji slavi umjetnost u svoj njezinoj punini. Stoga ne čudi da je upravo OKO odabrana kao umjetnica čiji će rad krasiti pozivnicu za prvi Journal Srbija party.

marina-mesar-oko

Simbolika ruke s okom

U mnogim kulturama ruka s okom smatra se simbolom koji štiti od zla i negativne energije i služi kao talisman za zaštitu. Također Hamsa (Hand of Fatima) popularan je simbol na bliskom istoku i u sjevernoafričkim kulturama i za njega se smatra da donosi sreću i blagostanje. Osim zaštite oko na ruci simbolizira i svjesnost te jasnu percepciju svijeta oko nas. Duboko razumijevanje stvari, slušanje intuicije, harmonija, duhovno buđenje i jačanje našeg unutarnjeg znanja samo su djelić značenja koje se krije iza ovog simbola. Kako smo hrabro krenuli u ovu priču, nadamo se da će nam mudrost i zaštita pomoći i da cijeli ovaj projekt krene u smjeru u kojem želimo, a kojeg ne bi bilo da nije i vas čitatelja koji ste nam maksimalna podrška od samih početaka. Osim ove suradnje, OKO priprema i dizajn za Journal Summer Box 2023. o kojem ćete više saznati uskoro. Stay tuned. 

Učitati još
Zatvori