Maliq je hrvatski brend koji izrađuje razne fora predmete od tekstila

Maliq je hrvatski brend koji izrađuje
razne fora predmete od tekstila

Maliq je hrvatski brend koji izrađuje razne predmete od tekstila, a posebno su nam za oko zapele njihove jastučnice i preslatki etuiji za knjige.

Kućni tekstil definitivno je jedna od onih stavki kojem pridajemo mnogo pažnje. Važno nam je da je kvalitetan, a da se dizajnom uklapa u naš lifestyle. Volimo hrvatske proizvođače i njihova kreativna rješenja kojima uveseljavaju našu svakodnevicu. Jedan od takvih brendova je i Maliq. Oslanja se na vrijedna znanja realizacije i dorade tekstila finalno nudeći idejna rješenja i tekstilne produkte za naš prostor. Temeljem stečenih znanja i iskustva poseban naglasak stavlja na dizajn i produkciju tepiha prema željama klijenta.

Maliq propitkuje granice

U svom radu propitkuje granice tekstilnog dizajna, odnos suvremenog i tradicionalnog te veliča tekstil kao važnog dionika u opremanju interijera. Odabire tekstil kao alat izražavanja. Izdvaja ga iz ključnih materijala u dizajnu interijera te postavlja u funkciju poligona za izričaj, platforme za prikaze, podloge za prijenos emocije. U svojim temeljima ima detalj, kvalitetu, transparentnost, etiku i odgovornost. Cilj te izazov upravo su mu u stapanju tehničkih znanja, umjetnosti, dizajna i književnosti u proizvode u kojima su jednako zastupljene i estetska i uporabna dimenzija. Maliq stavlja pažnju na male trenutke. Na osmijeh, osjećaj, dodir, toplinu. Na sjećanje, prizor, miris i boju. Poziva na mir, udobnost i povjerenje. Ukazuje na ljepotu, estetiku i umjetnost.

Custom dizajn tekstilnih predmeta

Svakom projektu, svakom klijentu pristupa individualno. Pita, zanima se i osmišljava kako udovoljiti želju te potrebu, istovremeno otkriti i neke nove svjetove. Stvara unikatni, autentični proizvod kao odgovor na naše potrebe, upute i upite. Svaki njegov tekstilni medij evocira interakciju s ljudskim osjetilima, a korisnik – prepuštajući se vlastitoj osjetilnosti – osvještava i svoje nesvjesno. Znajući kako je pojedinac u neprestanoj potrazi za osobnim motivom kao materijalizacijom vlastite nutrine, Maliq svjesno ostavlja prostor za interpretaciju i personalizaciju proizvoda korisniku.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori