Otkrijte adresu i priču iza divnih ručno rađenih proizvoda koje neće imati cijeli grad

Otkrijte adresu i priču iza divnih ručno rađenih proizvoda koje neće imati cijeli grad

Ručni radovi hrvatskih i regionalnih kreativaca nerijetko plijene našu pažnju. Napravljeni s puno pažnje i potpuno originalni, takav nakit, kozmetika, ilustracije, skulpture i slično sve više dobivaju na vrijednosti, a polako raste broj kupaca koji će radije uložiti u nešto unikatno kad je to moguće, umjesto u masovnu proizvodnju.

Upravo nam je zato za oko zapeo šarmantan MADE BY umjetnički kolektiv koji smo zapazili po njihovim uživo održanim sajmovima, kao i onim virtualnim. Sve je počelo iz zamisli Ivane Pavlović i Ide Stipetić koje su na ideju došle prije četiri godine sa željom da na jednom mjestu okupe male proizvođače ručno rađenih proizvoda. Upravo su tada organizirale prvi Sajam kreativnosti u Zagrebu, a veliki odaziv motivirao ih je da stvar ponesu korak dalje.

Kreativni kolektiv okuplja dizajnere, umjetnike i kreativce iz Hrvatske i regije koji ručno izrađuju svoje proizvode. Na virtualnom sajmu također predstavljamo sve kategorije proizvođača na način da svatko od njih ima svoj virtualni prostor za prodaju proizvoda. S tim projektom krenuli smo prošle godine i broj izlagača kontinuirano raste, a otvoreni smo i za sve nove koji nam se žele pridružiti”, otkrile su nam i dodale da kreativci mogu sve informacije o tome kako im se pridružiti pronaći na njihovoj stranici.

Najljepši ručni proizvodi s umjetničkim potpisom na jednom mjestu

Vitrum in Fabula
Vitrum in Fabula i Pupa Franca

Na virtualnom ili pak sajmu uživo danas možemo kupiti pomno osmišljenu keramiku, igračke, ilustracije ili knjige, nakit i modne dodatke, odjeću, dekoracije za dom, proizvode za ljubimce, ali i suvenire i prirodnu kozmetiku. MADE BY zato je ultimativna adresa za one koji preferiraju nešto pomno razrađeno i s umjetničkim potpisom, a cijela je ta ideja stala i u samo ime kolektiva.

B Creative Art
B Creative Art

Ida i Ivana htjele su pozornost skrenuti upravo na činjenicu da iza svakog proizvoda stoji osoba koja ga je osmislila i izradila. Iza jedne, primjerice, skulpture postoji cijeli proces koji MADE BY želi rasvijetliti i tako podržati kreativce: “U Hrvatskoj postoji jako veliki broj kreativaca koji ručno izrađuju proizvode i taj je broj u vidnom porastu u zadnjih nekoliko godina. Većina njih nema vlastite prodajne prostore i teško nalaze kanale direktne prodaje. Proizvodi koji se ručno izrađuju zahtijevaju puno vremena, truda i energije što ih automatski čini skupljima od proizvoda iz serijske proizvodnje. Međutim, takvi proizvodi su posebniji i kvalitetniji što prepoznaje sve veći broj ljudi, a kroz naš projekt nastojimo razvijati kulturu kupovine ručno izrađenih proizvoda i pružiti podršku takvom načinu rada.”

Boris Pleša Corporation
Croatian Zoetrope

Budući da su i same umjetnice, znaju koliko je ključna vidljivost i dostupnost proizvoda i upravo su tako htjele pomoći ostalim kreativcima: “Kolektiv je nastao iz želje da se malim proizvođačima osigura veća vidljivost i bolja dostupnost njihovih proizvoda prema kupcima. Prednosti sajma uživo su te što se na jednom mjestu okuplja veliki broj proizvođača sa širokim spektrom proizvoda. To je prilika da se oni međusobno upoznaju, podijele iskustva i ostvare suradnje, a također i mogućnost da se uživo predstave kupcima, pokažu svoje prozvode, informiraju ih o načinu izrade i svemu ostalom što kupce zanima. Što se tiče virtualnog sajma, on pruža mogućnost kontinuirane promocije i prodaje, te omogućava kupcima koji ne mogu doći na sajam uživo da proizvode kupe iz udobnosti vlastitog doma.”

Teja
TOrBA

Sve proizvode pronađite na virtualnom sajmu MADE BY kolektiva. Sajam uživo održava se četiri puta godišnje, a mi ga svakako planiramo posjetiti već u njegovom sljedećem izdanju koje će se održati 21. i 22. svibnja!

Foto: MADE BY

Učitati još
Zatvori