Zavirite u atmosferu muzeja Louvre Abu Dhabi kroz fotke s Instagrama

Zavirite u atmosferu muzeja Louvre Abu
Dhabi kroz fotke s Instagrama

Iako je otvoren 2017. godine, ideja o muzeju Louvre Abu Dhabi krenula se razvijati još 2007. Francuska i Ujedinjeni Arapski Emirati odlučili su pokrenuti kulturnu instituciju koja će još više zbližiti ove dvije zemlje i spojiti različite kulture u divnom arhitektonskom zdanju usred pustinje. Osim brojnih izložaba, cilj muzeja je promicanje arapske kulture kroz suvremenu umjetnost.

Naime Emiraćani su se u posljednjih nekoliko godina istaknuli kao izrazito talentirani i zainteresirani za umjetnost. Upravo je otvaranje Louvre Abu Dhabi muzeja poslužilo kao platforma da mladi talenti dobiju svoju priliku i  pokažu svoju kreativnost široj publici. Ako ga posjetite, svakako podijelite svoje iskustvo pod njihovim službenim hashtagom #SeeHumanityInANewLight.

Louvre Abu Dhabi – dragulj arhitekture okruže morem

Naime, muzej predstavlja savršen spoj francuskog dizajna i arapskog kulturnog nasljeđa. Svatko tko putuje u Emirate trebao bi izdvojiti jedno poslijepodne i posjetiti Louvre Abu Dhabi. Upotpunjen raskošnim kafićem s pogledom na Zaljev u kojem možete predahnuti od razgledavanja. Naravno, uz muzej uvijek dolazi suvenirnica u kojoj darove za najmilije možete kupiti kao dio nezaboravnog posjeta, a sve su to samo neki elementi koji cijeli koncept čine još posebnijim.

Naravno da sam eksterijer muzeja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Krov inspiriran palminim lišćem izrađen je od plemenitih materijala, a vanjski dio obložen je masivnim bijelim blokovima koji na toplom suncu izgledaju očaravajuće. Oni koji su ga posjetili složit će se da definitivno vlada neka posebna energija koja se riječima ne može opisati, a što vas čeka unutar ‘arapskog Louvrea’?

Što vas čeka u muzeju?

Zahvaljujući lokaciji, muzej se proteže na tisuće kvadratnih metara. Podijeljen je u sekcije pa ćete tako moći obići samo one koje vas interesiraju ukoliko ne želite cijeli dan provesti u razgledavanju umjetnina iz nekoliko stoljeća unazad. Osim skulptura i umjetničkih slika renomirnanih kipara i slikara, često organiziraju i filmske projekcije. Prikazivanje filma inspiriranog Rembrandtovim najljepšim dijelima upravo je završeno, no na kalendaru je svaki tjedan jedno novo kultno ime. Tu su i zanimljive radionice u kojima se svatko može okušati.

Arapi posebno ulažu u obrazovanje djece, tako je Louvre Abu Dhabi jedan dio rezervirao samo za mališane. Naime, u dječjem muzeju dobrodošle su obitelji s klincima koje će kroz interaktivne sadržaje učiti o kulturi i umjetnosti na arapskom i engleskom jeziku. Izložbe o životinjama i geometrijskim oblicima jedne su od najposjećenijih, pa je njihovo održavanje učestalo. Zavirite u djelić atmosfere s Instagrama gdje Zapad susreće Istok, a jezične i kulturalne razlike jednostavno brišu sve granice.

Foto: Instagram

 

 

 

 

Učitati još
Zatvori