Lonac ponovo briljira muralom na fasadi u danskom gradu Aalborgu

Lonac ponovo briljira muralom na fasadi
u danskom gradu Aalborgu

Što reći više, osim toga da se svakim novim radom zagrebačkog umjetnika Lonca, letvica domaćim i stranim umjetnicima podiže sve više i to ne mislimo na nimalo ružan način, već onaj zdravi umjetničko inspirativan. Njegov novi mural “Mornings” dio je projekta “Out in the Open” kojeg je organizirala @kirkgallery u Aalborgu, Danskoj.

Mural Mornings

“Bilo mi je zadovoljstvo surađivati i raditi s @kirkgallery kao i vidjeti uživo radove nekih od mojih najdražih umjetnika. Moram priznati da sam imao problema s lošim vremenom koje me pratilo nakon prvih nekoliko prekrasnih dana, a i slikati nakon gotovo godinu dana pauze činilo se kao prvi dan u teretani”, napisao je Lonac te dodao “moram se zahvaliti i mojoj dragoj prijateljici i cijenjenoj umjetnici @bonkasica što je bila strpljiva i što je kuhala ukusnu kavu”. Osim predivnih fotografija pogledajte i super video cijelog procesa od putovanja do samog kraja.

Lonac

Lonac je tako ovaj mural dodao na popis svojih mnogobrojnih umjetničkih djela koja se nalaze diljem svijeta, kako na velikim zidovima tako i na zidovima galerija, privatnih objekata i umjetničkih kolekcija. Njegov fantastičan umjetnički izraz, upornost, trud i rad definitivno vraćaju osmijeh na lice u vremenima koja su, pogotovo za umjetnike, teška i izazovna kao nikada dosad. Mi skidamo kapu.

Foto: Lonac

Učitati još
Zatvori