Video: Lončev mural na Klaićevoj izgleda odlično iz zraka
Video: Lončev mural na Klaićevoj izgleda odlično iz zraka

Video: Lončev mural na Klaićevoj
izgleda odlično iz zraka

Poznati zagrebački street artist i likovni umjetnik Lonac, naslikao je novi mural u Zagrebu u Klaićevoj ulici. Mural je odrađen u sklopu projekta Okolo koji već petu godinu za redom ima za cilj uljepšati zagrebačke ulice umjetnošću.

Flegma

Naziv murala je “Flegma” / “Phlegm”. (Doručak u krevetu). “Izrada ovog murala trajala je malo duže, ali unatoč nekoliko preprekama, zadovoljan sam rezultatom i zahvalan na prilici da napravim ovakav velik mural u svom rodnom gradu.” – kaže Lonac na svojim društvenim mrežama. Mural se nalazi pred sam kraj Klaićeve, u blizini Ulice republike Austrije. Lonac je jedan od najpoznatijih hrvatskih street art umjetnika, njegovi murali krase zidove diljem svijeta, a njegovi radovi ostavljaju bez daha. Apsolutno cijenjen i prepoznat na svim razinama, kako kod nas tako i van lijepe naše, ovaj umjetnik svakim svojim novim radom pokazuje svoj besprijekoran talent. Drago nam je da je još jedna zagrebačka fasada, dobila upravo njegov potpis.

Okolo

Već petu godinu zaredom projekt ‘Okolo’ nudi mogućnost razgledavanja zanimljivih umjetničkih instalacija i street art intervencija proizašlih iz radionica domaćih kreativnih snaga. Umjetnička iznenađenja tako budu postavljena na raznim lokacijama u centru grada, a svi građani mogu bez opterećenja uživati u umjetnosti. Brojnim dosadašnjim umjetničkim ostavštinama gradu, sada dodajemo i ovu. Više o projektu, ali i umjetnicima potražite na njihovim stranicama. 

Učitati još
Zatvori