Lonac i Chez 186 napravili su novi mural u Koranskoj ulici u Zagrebu

Lonac i Chez 186 napravili su novi mural
u Koranskoj ulici u Zagrebu

mural chez lonac 4

Lonac i Chez 186 napravili su novi mural na fasadi zgrade u Koranskoj ulici u Zagrebu. Nešto više od tjedan dana trebalo je ovoj dvojici hrvatskih umjetnika da naprave pravo umjetničko djelo na kući ovog zagrebačkog kvarta.

mural-chez-lonac-2
mural-chez-lonac-1
mural-chez-lonac-3

Lonac i Chez 186 – odlična kombinacija

Ova dvojica umjetnika često rade zajedno pa ne čudi zato da su, unatoč pretrpanom rasporedu, pronašli vremena kako bi ponovo zajedno odradili kolaboraciju i tako Zagrepčanima poklonili još jedan sjajan mural. Iako je Zagreb unazad nekoliko godina prava mala galerija na otvorenom, mnoge gradske fasade ne mogu se pohvaliti vrhunskim umjetničkim djelima kao što je ovo, stoga su ovakve vlastite inicijative umjetnika i više nego dobrodošle. Lonac koji je raspametio svijet svojim realizmom i Chez 186 koji svojim apstraktnim motivima ruši granice i stvara poveznicu između street arta i graffita odlična su kombinacija.

Dio inicijative “Neki novi zidovi”

Lonac je s još nekoliko entuzijasta prije neko vrijeme pokrenuo inicijativu “Neki novi zidovi” u želji da se nastavi slobodno izražavanje i razvijanje ove kulture, neovisno o sponzorima, udrugama, zajednicama, natječajima i festivalima. Nakon objave te inicijative, vlasnici ove kuće javili su se umjetnicima i ustupili im fasadu svoje zgrade kako bi na njoj nastao mural. Umjetnici su i dalje u potrazi za zidovima i budućim platformama na kojima bi mogli stvarati, tako da ako znate dobru lokaciju, zgradu, zid ili garažu za koju je moguće dobiti dopuštenje, javite se na mail elkocen@gmail.com. Na vašoj fasadi također može osvanuti pravo umjetničkog djelo u kojem mogu uživati svi – van sustava galerija.

Foto: Chez 186

Učitati još
Zatvori