Lisabon krije najljepše fasade, otkrijte ih u ovoj šetnji
Lisabon krije najljepše fasade, otkrijte ih u ovoj šetnji

Lisabon krije najljepše fasade,
otkrijte ih u ovoj šetnji

Lisabonu tepaju da je jedan od najljepših gradova na svijetu, a svakom tko ga je posjetio to je poprilično jasno. Osim predivne arhitekture, bogate povijesti i kulture te sjajne klime i srdačnih ljudi, lisabonske fasade ono su što inspirira umjetnike, ali i sve ostale već stoljećima. Julio Pereira portugalski je glazbenik koji osim svoje glazbe stvara predivne fotografije lisabonskih fasada i ulica, a kako ga pratimo na Instagramu upravo nam on u svakodnevicu donosi dašak predivne ljepote ovoga grada na Atlantskom oceanu.

Lisabon

Lisabon je najzapadniji glavni grad Europe. Nalazi se na obali Atlantskog oceana i ušću rijeke Tejo. Smatra se središtem financija, trgovine, medija i industrije zabave, a ne zaobilaze ga ni turisti te je šesti najposjećeniji grad u južnoj Europi nakon Rima, Barcelone, Madrida, Atene i Milana s oko dva milijuna turista godišnje. No osim brojnih znamenitosti, kulture i gastronomije, pa i noćnog života, Lisabon je jedan od onih gradova u kojima možete samo hodati po ulicama i imat ćete osjećaj da ste u najvećoj uličnoj galeriji. Fasade njegovih kuća i zgrada, malo je reći čarobne su, a balkoni, prozori i općenito stil gradnje ostavljaju bez daha.

Znamo da ćete se zaljubiti u ovaj grad

Lisabon je kažu najljepše posjetiti u proljeće, kada se sve zazeleni, no svako godišnje doba ovdje ostavi poseban utisak. Ljeti je naravno najveća gužva, no ako vam nije do mora sunčanja i kupanja, posjetite Lisabon i u jesen, zimu ili proljeće. Vibracija koju šalju ove ulice posebna je, a cijeli grad odiše šarmom kakvog je teško vidjeti negdje drugdje. Udobno se zavaljate u sofu i prelistajte ovaj Instagram profil, sigurno ćete Lisabon staviti na listu gradova koje morate posjetiti, ako to već naravno niste do sada.

Učitati još
Zatvori