Leteće gondole jedna su od najvećih atrakcija La Biennala

Leteće gondole jedna su od najvećih
atrakcija La Biennala

Venecija je neiscrpna inspiracija te grad kulture, romantike i svega lijepoga u koji se uvijek rado vraćamo. Osobito kad je riječ o umjetnosti jer ako ste njen ljubitelj pravo je vrijeme za odlazak u Veneciju – počeo je La Biennale di Venezia. Poznati društveno-kulturni događaj koji slavi umjetnost, arhitekturu, film, kazalište, ples i glazbu bit će otvoren do 27. studenog ove godine. Zbog njega će kroz sljedećih nekoliko mjeseci Venecija postati kulturno središte u kojoj će se predstaviti umjetnici iz čitavog svijeta.

Nadrealna Venecija autora @raffo_vfx uvodi nas u otkrivanje izložbi, projekata i instalacija koje ne smijete propustiti u gradu laguni tijekom 59. izdanja La Biennalea. Sigurni smo da ćete se složiti s nama da je ovo jedna od najvećih atrakcija.

La Biennale Arte pod nazivom The Milk of Dreams

U sklopu cijelog festivala održava se 59. međunarodna umjetnička izložba poznatija pod nazivom La Biennale Arte. Ime ovogodišnjeg izdanja je The Milk of Dreams, a odvija se u režiji kustosice Cecilie Alemani. Ime izložbe Cecilia je preuzela iz istoimene knjige Leonore Carrington: The Milk of Dreams. Inspirirali su je izvanzemaljski likovi iz ove knjige koje je pokušala uklopiti u okvire današnjice propitujući se: Kako se mijenja definicija čovjeka? Što čini život i što razlikuje ljude, biljke i životinje? te mnoga druga pitanja na temu postojanja i čovječanstva.

Izložba se održava u Središnjem paviljonu (Giardini) i u Arsenalu te će na njoj sudjelovati 213 umjetnika iz 58 zemalja. Za njih 180 ovo je prvo sudjelovanje na međunarodnoj izložbi. Izloženo je skoro 1500 radova i predmeta, a čak 80 novih projekata zamišljeno je posebno za Biennale Arte.

Ovogodišnje izdanje brine o održivosti okoliša pa je cilj da se načela održivosti okoliša primjene na sve aktivnosti La Biennalea.

Foto: Instagram, screenshot (@raffo_vfx)

Učitati još
Zatvori