Leonard Lesić zaslužan je za mural posvećen djeci naziva “Mašta je supermoć”

Leonard Lesić zaslužan je za mural posvećen djeci naziva “Mašta je supermoć”

Dugoreški umjetnik Leonard Lesić podario je novi mural svome gradu uz pomoć mladih pomagača. Muralom naziva Mašta je supermoć, završen je Dječji tjedan, a oslikan je jučer na Svjetski dan djevojčica u organizaciji Društva naša djeca Jozefina i udruge za mlade Agora.

Svečani završetak Dječjeg tjedna

U Dječjem tjednu održale su se razne radionice, bilo je tu plesa, pjevanja, crtanja šivanja, a prije svega promicanja dječjih prava. Kako kažu iz organizacije, ovo je tek početak lijepih priča, druženja i zajedničkih aktivnosti kroz neke nove radionice u narednim vremenima. Vrpcu s murala su prerezale upravo djevojčice. Znanje o dječjim pravima kroz igru Čovječe, ispravi se! pokazali su predstavnici OŠ Vladimir Nazor, OŠ Ivan Goran Kovačić i predstavnici odraslih Katarina Srakočić i Leonard Lesić.

Umjetnik Leonard Lesić

Lesića već jako dobro znamo upravo zbog toga što svojim muralima redovito uljepšava Dugoreške i Karlovačke ulice. Ovaj slikar i street art umjetnik zaslužan je tako, među ostalim, za murale Miroslava Krleže, Slave StrieglaDragojle Jarnević i Slavka Mihalića, Dragutina Lermana i Vjekoslava Karasa.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori