Nova izložba Laubinog ciklusa donosi radove zanimljive mlade umjetnice

Nova izložba Laubinog ciklusa donosi
radove zanimljive mlade umjetnice

Karla Curcinski (1)

U trećoj izložbi unutar ciklusa „Ispred igrališta – šalji dalje“ predstavljen je rad Matije Smuka – „Praznina“. Matija je za sljedeću izložbu „ispred igrališta“ odabrao Karlu Čurčinski čiji će rad pod nazivom „San stvarnosti“ biti postavljen u prostoru Bistroa Lauba od četvrtka 1. Veljače do srijede 14. veljače.

Karla Čurčinski – San stvarnosti

„San stvarnosti“ je likovni rad koji uključuje istraživanje memorije, protoka vremena i njihovu međusobnu povezanost. U svom radu bavim se problematikom memorije, njezinog neuspješnog održavanja i pozivanja. Odlučila sam prikazati svoja sjećanja, manje ili više važna. Započinjem s najranijim sjećanjima, onima za kojim mi je potrebna pomoć u njihovoj klasifikaciji. Krećem se po vlastitoj memoriji, ističem bitne promjene u životu – prekretnice, traume, sreću, konzistentnost svog imaginarnog svijeta, tugu, smrt. Imam naviku, kada čujem neku dobru meni nepoznatu pjesmu, zapisati riječi pjesme i potom je pronaći. Glazba mi je svojevrstan dnevnik u kojem određene pjesme označavaju neki vremenski period ili bitne događaje u životu – okidači za sjećanja. Tako dolazim do razmišljanja o vlastitoj prošlosti, prošlim iskustvima, nedostatku sjećanja gdje ne razaznajem prošlu stvarnost od sna, povezanosti prošloga i sadašnjega, utjecaja kakvog određeni događaj ostavlja na budućnost, ako uopće ostavlja… – Karla Čurčinski

Karla Curcinski (3)

Karla Čurčinski završila je Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna 2012. godine. Godine 2017. diplomirala primijenjenu grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi izv. prof. art. Svjetlana Junakovića. Sudjelovala je na brojnim skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Dobitnica je Rektorove nagrade za akademsku godinu 2015./2016. za operu „Agrippina“ G.F. Händela: zajednički projekt studenata Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog Narodnog kazališta u Zagrebu gdje je njezin rad odabran za plakat opere.

Ciklus izložbi Šalji dalje – ispred Igrališta zamišljen je kao pop_up izložbi u malom prostoru Bistroa Lauba (ispred ulaza u veliku dvoranu – „Igralište“). Izložbe nisu klasičnog formata, nemaju vrijeme otvorenja, već se izmjenjuju svakih 14 dana i mogu se pogledati svakim radnim danom od 9 do 23 sata te subotom od 11 do 23 (rado vrijeme Bistroa Laba). Umjetnici čija je izložba postavljena biraju sljedećeg autora čija će izložba biti postavljena nakon 14 dana (Šalji dalje). Nakon ciklusa od 5 izložbi Lauba ponovno bira umjetnika koji započinje sljedeći ciklus. Cilj projekta je otkrivanje i promocija umjetnika mlađe generacije i različitih strujanja u današnjoj suvremenoj umjetnosti koje mogu postati uvertirom za veće umjetničke projekte.

Karla Curcinski (4)

Karla Curcinski (2)

Učitati još
Zatvori