Krležin mural vratio se na zgradu u Karlovcu

Krležin mural vratio se na
zgradu u Karlovcu

Po mnogima najveći hrvatski pisac 20. stoljeća Miroslav Krleža ponovo je dobio svoj mural . Lokacija: zgrada u Krležinoj ulici u Karlovcu. Krležin mural velik 8 metara ponovo se našao na zidu visokom 13 metara. Postojeći mural iz 2014. prekriven je novom fasadom napravljenom u sklopu energetske obnove zgrade. Sada se ponovo vratio na svoje mjesto.

Krležin mural

Autor murala je umjetnik iz Duge Rese Leonard Lesić a kako sam kaže trudio se da novi mural bude što sličniji starom. I to sve na veliko oduševljenje stanara ali i svih stanovnika Karlovca. Mural se vratio na inicijativu Udruge za razvoj građanske i političke kulture Karlovac Polka uz potporu Grada, Gradske četvrti Novi centar, Inkasatora i Papas bara. Autor kaže da mu je izuzetno drago što je ponovo radio ovaj mural i da mu je ovaj draži nego prvi.

Trenutna situacija s pandemijom koronavirusa kao i lošije vrijeme usporili su crtanje. Uspio ga je završiti i idući tjedan kad se skele skinu zasjat će u punom sjaju. Mi se veselimo jer Krležina poruka kao i ovaj mural definitivno su ohrabrujući za vrijeme u kojem se nalazimo.

“Nigdar ni tak bilo da ni nekak bilo, pak ni vezda ne bu da nam nekak ne bu” Miroslav Krleža.

Foto: Leonard Lesić

Učitati još
Zatvori