Nove keramičke šalice s domaćim potpisom koje su nas osvojile na prvi pogled

Nove keramičke šalice s domaćim potpisom
koje su nas osvojile na prvi pogled

Za ove blagdane cure iz Krakle ceramics pripremile su novu kolekciju keramike o kojoj su dugo pričale i maštale. Uzele su malu pauzu od ostalih poslova i uhvatile se u koštac s novim glinama koje su im predstavljale tehnološki i kreativni izazov.

Kako nam kažu, željele su kolekciju u prirodnim, zemljanim tonovima koja će naglasiti teksturu gline. Također isprobavale su i eksperimentirale s novim oblicima i dekoracijama i do samog kraja nisu imale pojma kako će kolekcija zapravo ispasti.

To je ujedno i jedna od čari rada s glinom, što se boje i efekti u potpunosti mogu razlikovati prije i nakon paljenja u peći. Zbog toga priznaju da ne znaju kada su zadnji put ovako, s nestrpljenjem i laganom tremom, očekivale otvaranje peći.

“Prije nekoliko dana otvarale smo peć u kojem je bila keramika na trećem paljenju, odnosno paljenju zlata. Martina je izvadila šalicu iz peći, nas dvije samo smo pogledale šalicu i u isto vrijeme vrisnule od sreće. To je bilo to, ljubav na prvi pogled” – opisuje Zdenka njihovu sreću. Priznaje da su ovakvo nešto priželjkivale i željele dočarati – iskonsko podrijetlo gline iz zemlje i taj dodir s prirodom.

Sve je povezano s minimalističkom dekoracijom koja na kraju čini kolekciju s kojom su Martina i Zdenka iznimno zadovoljne, a prema prvim reakcijama i njihovi kupci.

Kolekcija se može vidjeti uživo ovaj vikend, 11. prosinca na Hush Hush marketu u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu ili naručiti putem njihove Instagram ili Facebook stranice.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori