Keramički predmeti kakve još do sada niste vidjeli 
Keramički predmeti kakve još do sada niste vidjeli 

Keramički predmeti kakve još do
sada niste vidjeli 

Hannah Simpson Studio iz Londona, umjetnički je studio u čijem ćete opusu moći vidjeti razne predmete iz keramike koji se ističu po svojoj posebnosti i autentičnosti. Ova umjetnica radi u doista širkom opsegu od lampi do raznih kućnih ukrasa, a sve je prožeto zaigranošću, ludim bojama i uzorcima. 

Hannah Simpson Studio

Studio Hannah Simpson otvoren je u lipnju 2020. kao način da se umjetnica zaokupi tijekom karantene Covid-19. 

“Moje prijašnje iskustvo s keramikom bilo je minimalno, no nakon kupnje rabljene peći, zavoljela sam glinu i postala opsjednuta njezinim beskrajnim potencijalom. Studirala sam likovnu umjetnost na Sveučilištu Loughborough i tijekom tog vremena stažirala sam kod Nacha Carbonella, gdje je započela moja strast prema dizajnu. Oduvijek sam imala interes za kiparstvo, tako da mi je stvaranje funkcionalnih umjetničkih djela postalo prirodno – imati prekrasne skulpture koje žive među nama i postaju dio našeg svakodnevnog života ono je čemu težim. Stalno me inspirira svijet oko mene, priroda, ljudi i osjećaji. Imati sposobnost stvoriti nešto što donosi radost ili nadahnjuje nekoga, čak i na samo sekundu, ono je što tražim u svojoj praksi.” – kaže umjetnica o svom studiju. 

A njezin unikatan pristup itekako se vidi. Njezini predmeti, sve su samo ne uobičajeni, a svojim se izgledom i funkcijama razlikuju od mnogih koje imamo priliku vidjeti u raznim konformističkim umjetničkim stilovima. Ima i svoj Etsy shop, pa ondje možda možete pronaći nešto za sebe ili za poklon dragoj osobi. 

Učitati još
Zatvori