Kako će izgledati Lito 2020.? Nasmijte se uz ove plakate i ilustracije

Kako će izgledati Lito 2020.? Nasmijte se
uz ove plakate i ilustracije

Projekt Lito 2020. pokrenula je Studentska udruga dizajna vizualnih komunikacija iz Splita kako bi se kreativom borili protiv dosade u karanteni. Studenti su pozvali sve umjetnike, kreativce i one koji se tako osjećaju da pošalju svoje viđenje ovogodišnjih godišnjih odmora.

Kako će izgledati Lito 2020.?

Tina Listeš iz udruge kaže da ih ljubav i entuzijazam prema dizajnu potiče na promoviranje dizajna, umjetnosti i vizualne kulture. Čine to putem izložbi, dizajnerskih festivala i javnih kampanja baš poput Lita 2020. „Projekt Lito 2020 kao temu uzima utjecaj COVID-19 situacije i karantene na ljeto. Postoje već slični projekti koji opširnije obuhvaćaju situaciju, ali mi smo se odlučili fokusirati samo na ljeto jer nama u Dalmaciji jako puno znači. Zadovoljni odazivom te moram priznati da ovako velik interes nismo očekivali. Na početku u planu je bilo objaviti nekoliko radova članova i studenata Udruge DVK te pozvati prijatelje i poznanike srodnih fakulteta da nam pošalju svoje radove na temu. Kako je projekt zaživio tako nam je na mail udruge stizalo sve više odličnih radova mladih kreativaca s područja Hrvatske, ali i šire.“

https://www.instagram.com/p/B_ITbYIp30T/

Prijave završene, ali radovi se mogu i dalje slati

“Prijave su završene 11.05.2020. Kako smo udruga studenata, a kraj semestra je i ispitni rokovi su sve bliže, prvim valom popuštanja mjera odlučili smo projekt završiti i fokusirati se na učenje. No, projekt ne planiramo završiti na društvenim mrežama. Ako neki mladi kreativac ima rad na temu pozivamo ga da označi profil udruge na rad te ćemo ga rado podijeliti na Instagram i Facebook priči.” Tina kaže kako bi bila velika šteta da radovi ostanu samo na društvenim mrežama. “U planu je izložba, pratimo situaciju i trenutno nemam više informacija. Kako god, samostalna izložba ili izložba u sklopu nekog većeg projekta u organizaciji Udruge DVK sigurno će se održati. Izložba je planirana u Splitu.” Do tada pogledajte ovdje dio radova, dok je ostatak na njihovim stranicama.

Učitati još
Zatvori