Josephine Dessine umjetnica je koja izrađuje kul tanjure na kojima su modne ikone

Josephine Dessine umjetnica je koja izrađuje kul tanjure na kojima su modne ikone

Ručno rađena keramika uvijek ima posebno mjesto u našim kuhinjskim ormarićima, a prva jutarnja kava za mrvicu je draža ako ju ispijamo iz unikatne keramičke šalice. U zadnje vrijeme dolazi do sve većeg trenda kreativaca koji ručno izrađuju keramiku, a mi ih se ne možemo zasititi. Jedna umjetnica čija nas je keramika oduševila je Josephine Fauchier koja stoji iza brenda Josephine Dessine. Ova francuska umjetnica počela je ručno oslikavati keramiku kao kreativni izlaz iz svakodnevnice.

Tanjuri koji će oduševiti svakog gosta

Naime, keramika ove francuske umjetnice slavi radost i žene, a svaki komad ilustriran je šarmantnim portretom. Nama se posebno dojmila najnovija kolekcija u kojoj su se našli portreti modnih ikona poput Anne Wintour, Coco Chanel, Miuccia Prada, Vivienne Westwood, Stella McCartney, Iris Apfel te mnogih drugih.

Inače, za vrijeme pandemije i lockdowna umjetnica se našla u situaciji gdje je ostala bez posla te je to istovremeno bilo vrijeme kada se kronično razbolila. U tom trenu odlučila je izlaz pronaći u kreativnom stvaralaštvu. Slikala je i izrađivala keramičke tanjure po cijele dane, a naziv njenog brenda potiče o uzrečice koju je njena obitelj stalno govorila. Naime, na francuskom jeziku ‘dessine’ znači crtati, te svaki put kada bi netko pitao gdje je Josephine, odgovor bi bio ‘dessine’ – crta. Ovu divnu keramiku možete pronaći na stranici Net-A-Portera, a sigurni smo kako će krasiti vaše kuhinjske ormariće i oduševiti će vašeg svakog gosta.

Foto: Net-A-Porter

Učitati još
Zatvori