Divne, minimalističke instalacije koje nas svaki put impresioniraju

Divne, minimalističke instalacije koje
nas svaki put impresioniraju

Word art s potpisom umjetnice Jessy Nite

Uvijek smo “padali” na umjetnost koja se temelji na tekstu. Tzv. word art posljednjih godina ima nekoliko predtavnika koji svojim prostornim instalacijama stvaraju genijalne i iznenađujuće radove. No, malo tko u kombinaciji s vremenskim prilikama, protjecanjem vremena te sunčevom svjetlošću stvara impresivne word art radove.

Jessy Nite umjetnica je koja je vječno sunce Mimamija (gdje i živi i stvara) iskoristila kao jedan od umjetničkih alata prilikom stvaranja svojeg word arta. Radovi su joj jednostavne, impresivne, elegantne poruke koje igrajući se sa svjetlom i sjenom stvaraju dinamične umjetničke radove.

No, osim umjetničkog djelovanja, Jessy Nite djeluje i u području dizajna kroz svoj projekt, tipografski studio Nite Writer. Jessyjin rad, bilo umjetnički ili dizajnerski, najbolje karakteriziraju interaktivna “site specific” djela koja konceptualnu umjetnost postavljaju u/na javna mjesta. Njezina je upotreba boja i tipografije po mjeri izrađena u različitim disciplinama, pričajući kompleksnu priču, u samo par riječi.

Pratiti ju možete i na društvenim mrežama, a njezin Instagram profil je jedan od zanimljivijih koje pratimo!

Foto: Jessy Nite

Učitati još
Zatvori