Još nekoliko dana traje divna izložba umjetnice Jasmine Kosanović koju vrijedi posjetiti

Još nekoliko dana traje divna izložba umjetnice Jasmine Kosanović koju vrijedi posjetiti

U subotu, 12. ožujka se za javnost otvorila izložba Noć na zemlji, umjetnice Jasmine Kosanović u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar. Izložba ostaje otvorena do 19. ožujka i ulaz je besplatan za posjetitelje.

Povod izložbe je slikovnica poznate lutkarice i ilustratorice, Jasmine Kosanović, a koja je objavljena u nakladi Mala zvona. Slikovnica je, uz popratnu izložbu lutaka, bila predstavljena javnosti u subotu, 12. 3. u 18h, u Galeriji Kranjčar. Na predstavljanju su sudjelovale autorica Jasmina Kosanović i urednica slikovnice Sanja Lovrenčić.

U svojoj prvoj autorskoj slikovnici Jasmina Kosanović poziva najmlađe čitatelje – i odrasle koji čitaju s njima – na putovanje kroz čudesne prostore noći. S malo riječi i obiljem likovnih pojedinosti autorica stvara niz prizora koji se ne iscrpljuju jednim pogledom. U usnulim prostorima nekog starog grada, neke sobe, šume ili mora netko je uvijek budan i kreće se nekim svojim tajanstvenim poslom. Tko je žena u crvenoj haljini koja sa svjetiljkom prolazi šumom, kakva je ono kućica na jednoj nozi u daljini, kakva je to svečanost na kojoj crna mačka i bijeli miš piju čaj – i  što to sanjanju one životinje u svojim brlozima? Svaka raskošno oslikana stranica otvara nove mogućnosti za priču, poziva u prostore i izmišljene i stvarne, i zagonetne i prisne, prostore koji svojim raznolikim plavim svjetlima vode malenog čitatelja prema područjima na rubu bajke i sna.

Uz izložene ilustracije u galeriji umjetnica je postavila i bajkovitu instalaciju s kitovima, koja očarava odrasle i poziva najmlađe da uđu u instalaciju i poigraju se s njima!

Galerija Kranjčar je otvorena za javnost od 11 do 19 sati; za sva pitanja i informacije o galeriji i izložbi slobodno provjerite na službenoj stranici i Facebooku Galerije.

Foto: Božidar Raos

Učitati još
Zatvori