Samostalna izložba Pauline Jazvić u Muzeju suvremene umjetnosti

Samostalna izložba Pauline Jazvić u
Muzeju suvremene umjetnosti

Paulina Jazvić 1

Za manje od dva tjedna u Muzeju suvremene umjetnosti otvara se izložba Sweet dreams umjetnice Pauline Jazvić. Izložba se otvara za javnost 17. travnja i trajat će do 13. svibnja ove godine, kustosica izložbe je Martina Munivrana.

Sweet dreams Pauline Jazvić

Na izložbi u MSU galeriji Paulina Jazvić izložit će nove radove koji problematiziraju očekivanja, nadanja i snove pojedinca u kontekstu emotivnih odnosa. Radovi promišljaju društveno prihvatljive forme te upozoravaju na određene pojave i situacije koje umjetnica primjećuje i bilježi te koje nose obilježje autobiografskog. Koristeći se različitim simboličkim predmetima umjetnica ukazuje na nadu i snove pojedinca te na utjecaj vremena u kontekstu njihova razbijanja i nestajanja. Skloni pretjerivanjima, lako griješimo u očekivanjima, nadanjima i snovima. Lako se predajemo raznim maštarijama i sanjarenjima te u svojoj mašti stvaramo fikcije i konstruirane svjetove kojima se nemoćno i s užitkom prepuštamo. U takvim se snovima lako stvaraju nerealna očekivanja koja se pod pritiskom svakodnevne rutine tope i nestaju, ostavljajući samo projekciju želje i nade u stanje ništavila i nestajanja.

Paulina Jazvić 2

Paulina Jazvić rođena je u Zagrebu 21. veljače 1973., gdje je diplomirala dizajn odjeće i tekstila na Tekstilno-tehnološkom fakultetu 1995. godine. Na Likovnoj akademiji u Zagrebu diplomirala je 2001. godine na odjelu grafike u klasi prof. Miroslava Šuteja. Zaposlena je kao docentica na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu na studiju dizajna odjeće i tekstila, na kolegiju Kreiranje odjeće.

Paulina Jazvić 3

Učitati još
Zatvori