Divne slike Hane Tintor od ponedjeljka možete pogledati u Botaničaru

Divne slike Hane Tintor od ponedjeljka
možete pogledati u Botaničaru

hana1

Hana Tintor izlaže u Botaničaru

Prva izložba izložbe u 2018. godini u zagrebačkom Botaničaru bit će upravo ona Hane Tintor. Ovaj divan prostor ugostit će mladu i talentiranu autoricu Hanu Tintor s njezinom novom serijom koja je nastala u Cambridgeu gdje se trenutno školuje.

Svaki grad ima svoj život. Život grada čine životi njegovih ljudi. Ti životi se isprepliću u svakodnevnim susretima i ritualima, stvarajući slike i priče smještene na veliku gradsku pozornicu. Scenografija se minimalno mijenja, likovi igraju svoje uloge, a iza kulisa se istovremeno odvija neki drugačiji život, tajnovit i sakriven od pogleda. Živeći u gradu, postajemo dio ansambla i dobivamo svoju ulogu u velikoj gradskoj predstavi. A možemo i zaviriti iza kulise grada, u beskonačan prostor u kojemu nemoguće ne postoji. – kazala je Hana Tintor

hana4

Hana Tintor rođena je u Zagrebu 1992.godine. Nakon završene umjetničke gimnazije, upisuje Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu. Na trećoj godini studija otkriva novu funkciju likovnosti i primjenjuje ilustraciju u većini projekata. 2016. godine diplomirala je smjer vizualnih komunikacija. Hana se dvanaest godina bavila lutkarstvom u Zagrebačkom kazalištu mladih, što ju je, još od djetinjstva, usmjeravalo vizualnom izražavanju. Izlagala je na brojnim skupnim izložbama i na tri samostalne. Godinu dana bila je praktikant u Studiu Cuculić gdje je učila o integraciji ilustracije u dizajn, fino jela i zabavljala se. Trenutno studira MA illustration and Book arts, Cambridge School of Art u Cambridgeu. Više o njezinim prethodnim radovima možete pročitati ovdje, a pratiti ju možete i putem njezine službene stranice.

hana2jpg

hana6

Učitati još
Zatvori