Instagram umjetnost koja inspirira: Pronašli smo pet profila umjetnika koje ćete voljeti pratiti

Instagram umjetnost koja inspirira: Pronašli smo pet profila umjetnika koje ćete voljeti pratiti

@meeraleepatel

Svakodnevno sivilo ponekad prekinu ilustracije na koje naiđemo na Instagramu, a koje su samo dokaz da umjetnost najlakše razbija monotoniju. Umjetnost nekad bila je rezervirana za galerije i izložbe, zatim se prelila na ulice, a danas je zarazila digitalnu sferu.

Instagram umjetnici učinili su slikarstvo, ilustracije, fotografiju i druge oblike kreativnog vizualnog izražavanja dostupnim širim masama, bez ograničenja. S druge strane, to je i njima omogućilo da svoj rad po vlastitim preferencijama šire dalje.

Pronašli smo pet Instagram ilustratora koje ćete odmah htjeti zapratiti.

Catalina Estrada

Instagram kolumbijske umjetnice Cataline Estrade ne možete ‘fulati.’ Njezina fascinacija bojama, uzorcima, oblicima i teksturama vrište sa svake ilustracije. Često se poigrava inspiracijom iz flore i faune pa je tako okosnica njezinih radova upravo priroda. Razigranost koja ju ističe donijela joj je i suradnju s poznatim autorom Paulom Coelhom kojem je ilustrirala knjigu.

Britt Bass Turner

I dok Estradini radovi ‘bodu’ u oči, oni Britt Bass Turner su puno nježniji. Ova apstraktna umjetnica kombinira više boja, ali one nikad ne djeluju intenzivno. Na svojoj službenoj stranici navodi kako se najviše vodi pokretom u slikanju, a njezine su slike danas dekoracija na planerima, maskicama za mobitele i bilježnicama.

@_brittbassturner
@_brittbassturner

Meera Lee Patel

Umjetnica iz Brooklyna danas je već poznato ime zahvaljujući svojim jednostavnim, pomalo djetinjastim i upečatljivim ilustracijama i slikama. Ujedno je i spisateljica, a potpuno je samouka u smislu umjetnosti. Njezin umjetnički rad bazira se, kako kaže za Creative Boom,na uporabi vodenih boja za koje tvrdi da nisu sasvim pod njezinom kontrolom i zato joj odgovaraju.

@meeraleepatel
@meeraleepatel

Daniel Frost

Daniel Frost, umjetnik iz Londona, svakodnevni život i ‘likove’ koji kroz svakodnevicu upozna prikazuje u prekrasnim ilustracijama. Iako su jednostavnih boja i kompozicije bez kiča, odmah su nam se urezale u pamćenje. Radi s digitalnim tehnologijama i tradicionalnim materijalima što rezultira ovakvim genijalnim radovima.

@danielfrost
@danielfrost

Paul Ferney

Ako vas inspiriraju portreti i pjesaž, ali želite vidjeti nešto novo i originalno onda je profil umjetnika Paula Ferneyja najbolji izbor. Za one koji likovnu umjetnost ipak ne preferiraju koliko fotografiju, Ferney ima i oko za objektiv.

@paulferney
@paulferney
Učitati još
Zatvori