Brend Ene Čuček ILIYA, ima jakne koje su apsolutni jesenski hit
Brend Ene Čuček ILIYA, ima jakne koje su apsolutni jesenski hit

Brend Ene Čuček ILIYA, ima jakne koje
su apsolutni jesenski hit

Ena Čuček, hrvatska je dizajnerica, umjetnica i model koja je svoju ljubav prema modi pretočila u dobar biznis. Osnovala je brend ILIYA koji je svoj put započeo prekrasnim šalovima/maramama. Sada se cijela priča diže na novi nivo jer iz njihove radionice stižu jakne. Koža i denim u umjetničkoj izvedbi ovog brenda bit će definitivno hit kojeg nećete moći zaobići ove jeseni.

ILIYA jakne

Vidjeli smo se s Enom uoči lansiranja kolekcije i prvi dobili uvid u jakne u koje smo se naravno zaljubili na prvi pogled. Iza cijele priče stoji puno promišljanja, osmišljavanja truda i rada, no zato su rezultati fantastični. Jakne će se moći kupiti/naručiti od danas, a funkcionirat će prema principu made to order.

  • Koji su to noviteti koji dolaze od brenda ILIYA? 

Noviteti ovu jesen su dvije jakne. Jedna kožna i druga traper jakna.

ILIYA-JAKNE-JOURNAL2
ILIYA-JAKNE-JOURNAL10
  • Kako ste došli na ideju da radite jakne?

Nakon šalova koji su poletni i delikatni mi je pala na pamet ideja za jednim konkretnim komadom kojeg bi htjela uvrstiti u našu priču. Odlučila sam se za izradu jakni jer ih volim nositi i kombinirati uz ostatak garderobe. U njima provodimo puno vremena i na jakne gledam kao ozbiljan komad koje na jedan način zaokružuju cjelokupan dojam. Iz tih razloga sam se odlučila upustiti u novi proces i napraviti ILIYA jaknu. Osim kožne verzije, željela sam stvoriti još jedan komad istog kroja, ali s drugačijim dojmom. Tako je nastala verzija od trapera s mojim uzorkom koji se nadovezuje na šalove.

ILIYA-JAKNE-JOURNAL3
  • Od kojih su materijala i gdje ih šivate?

Caramel jakna je izrađena od 100% kozje kože iz Italije i šivana je u Hrvatskoj u suradnji s našim suradnicima za kožu koji su vrhunski u svom zanatu. Hibiscus jakna je napravljena od 100% pamuka i šivana je također u Hrvatskoj. Poseban naglasak smo stavili na gumbe na jaknama. Dugo sam istraživala gdje bismo mogli pronaći gumbe koji bi se uklopili uz naše jakne. Na kraju smo ih otkrili u Parizu kod jedne divne žene koja se specijalizirala za gumbe. Kožna jakna ima zakrivljene smeđe bakelitne gumbe, dok na traper jakni dominiraju bijeli, sjajni mother of pearl gumbi.

  • Gajiš unikatan i autentičan clean stil, što je tebi važno kod odjeće i modnih detalja koje nosiš?

Važno mi je da odjeća ima priču, kvalitetnu izradu i da mi je vizualno zanimljiva. Gledam sve: kroj, boje, materijale, tehnike izrade… Pogotovo otkako i sama sudjelujem u sličnim procesima, postala sam još pažljivija u odabiru odjeće i još više cijenim rad pojedinaca. Uživam u kombiniranju jednostavnih komada s onima koji su “izražajni” i koji unose dinamiku u cijelu kombinaciju. Smatram da upravo to čini printove ili jarke, žive boje posebno zanimljivima.

  • Za koga su ove jakne (tko je osoba koja će ih nositi)?

Naše jakne su namijenjene svakome tko se pronađe u našoj viziji. Ne postoje ograničenja, ali to je svakako osoba koja cijeni ručnu izradu, primjećuje detalje, te cijeni kreativnost i ulaganje u upečatljive komade.

ILIYA-JAKNE-JOURNAL7
  • Gdje se mogu kupiti/naručiti?

Jakne se mogu vidjeti i naručiti na našoj službenoj web stranici Iliya.world

  • Imate li neke druge planove nakon ove kolekcije?

Da! Počeli smo raditi na prototipu novog proizvoda i zasad ne bih otkrivala o čemu se točno radi ali veselim vidjeti di će nas novi proces odvesti.

Učitati još
Zatvori