Ideje hrvatskih Insta kreativaca: DIY božićno selo

Ideje hrvatskih Insta kreativaca:
DIY božićno selo

Iako snijega ima u tragovima vrlo lako ga možete unijeti u svoje domove s malo mašte, volje i kreativnosti. Hrvatski Insta kreativci uvijek su nam inspiracija, pogotovo u blagdansko vrijeme. Danas nam je super prijedlog dala Matea Halilović koja vodi blog Llittle things.

DIY božićno selo

Dok čekamo da se kiša pretvori u snijeg i sanjamo o bijelom prosincu, zašto ne bismo napravili jednu mini, kućnu, verziju toliko željenog prizora?!

Što će vam biti potrebno?

  • staklena posuda po želji
  • ukrasi (kućica, drvce, životinje)
  • baterijske lampice
  • bijeli dekorativni kamenčići
  • umjetni snijeg (ili neka zamjena za isti)*
  • snijeg u spreju (opcionalno)

*ja sam umjesto umjetnog snijega koristila sol, no odmah ću napomenuti da postoji mogućnost da sol nakon dužeg stajanja (ukoliko je vlažna) malo nagrize lampice, pa svakako vodite računa o tome i eventualno koristite nešto drugo kao zamjenu ako ne možete nabaviti umjetni snijeg.

Postupak

Postupak izrade, odnosno slaganja ove snježne scene ne može biti jednostavniji nego što jest. Apsolutno ne možete pogriješiti i slobodno se poigrajte s raznim elementima. Ja sam na dno posude stavila bijele dekorativne kamenčiće te na njih rasporedila lampice, a kutijicu s baterijama sam utisnula u kamenčiće kako bih dobila ravnu površinu za slaganje. Preko svega sam sipala malo soli. U sredinu posude sam smjestila kućicu te sam pokraj nje dodala dva drvca. Snijegom u spreju sam malo pošpricala staklenu posudu da bi se dobio dojam padajućeg snijega. I to bi bilo to. Zaista je jednostavno, zar ne?

Ovo je DIY u koji možete uključiti i djecu te vjerujem da ćete se zabaviti i uživati u stvaranju magične snježne scene. Možete iskoristiti razne elemente umjesto kućice – životinje, autić s drvcem na krovu i slično.

Nadam se da ste uživali u ovom postu te se nadam da ću vas motivirati na malo kreativnog izražavanja. Opuštajuće je i skreće misli s negativnosti kojima smo svakodnevno okruženi, a upravo to nam treba da se pripremimo na dolazak najljepšeg doba godine.

Foto i tekst: Matea Halilović, little things

Učitati još
Zatvori