Ideje hrvatskih Insta kreativaca: Adventski park
Ideje hrvatskih Insta kreativaca: Adventski park

Ideje hrvatskih Insta
kreativaca: Adventski park

Matea Korenić koja vodi Instagram profil mess_of_sparkles ovih nas je blagdana iznenadila genijalnom idejom – izradom pravog malog adventskog parka. S nama je podijelila način izrade, tako da se već danas možete okušati u izradi svoje verzije. 

Adventski park

Za izradu sam koristila staru ambalažu (različite kutije), papirnate slamke, tvrdi papir u boji (hamer), vruće ljepilo, te drvene letvice. Za vrtuljak s jelenima sam koristila jednu kutijicu od Zdenka sira, koju sam obukla u smeđi papir, jedan tuljak od kuhinjskih ubrusa, također zamotan u papir.  

Za krov sam izrezala veći kolut od tvrdog kartona, na kojeg sam pričvrstila 6 slamki i sve skupa zalijepila na tuljak. Rupica u sredini služi za provlačenje lampica oko stupa, a da se sakrije dio s baterijama. Nakon što sam sastavila konstrukciju, lijepila sam sobove koje sam nacrtala i izrezala na tvrđem papiru. Na kraju dolazi krovište koje sam savila od hamera koji se natakne na konstrukciju i ispod skriva baterije i 24 dana kalendara!

Izrada kotača je jednostavna. Potrebna su dva paketa drvenih letvica,  ljepilo, karton i papirnate slamke. Izreže se manji krug od kartona na koji se zalijepe letvice. Potrebna su dva kotača. Sredinu svakog kotača i vrhove treba povezati s komadićem slamke (5 cm). Isto tako na vanjsku sredinu kotača zalijepiti po dva komadića slamke, kako bi se kotač oslonio na postolje i mogao okretati. Na svaki kut, odnosno spoj kotača, objesila sam po jednu vrećicu za slatkišima. 

Kolica za lizalice i štand za karte sam sastavila od kutija. Izrezala sam donji dio i krovište, zalijepila slamke za krovište i utaknula u donji dio. Na krov kolica dodala sam letvice i vrh spojila prerezanom slamkom da bude urednije! Kutije su bile u boji pa sam dio obukla u papir, a dio obojala. U donji dio kolica stavila sam spužvu za cvijeće kako bi lizalice mogle stajati. Rasvjetu sam izradila od malih lampica koje sam zalijepila za slamke na postolju od kamenčića koji služe kao uteg.

Učitati još
Zatvori