Ilustracije Ide Ister će vam izmamiti osmijeh na lice i uljepšati dan

Ilustracije Ide Ister će vam izmamiti
osmijeh na lice i uljepšati dan

Ida Ister crtice iz života pretvara u šarmantne ilustracije

Ida Ister je ilustratorica koja svoje snove, ideje i crtice iz života voli izražavati kroz jednostavne akvarel/tuš ilustracije u kombinaciji s kratkim tekstovima ili pjesmama. Po struci arhitektica, crtež joj je oduvijek bio osnova izražavanja, a cilj je izraziti kompleksne ideje na što jednostavniji i šire shvaćen način. Također, razmišlja o svojim crtežima kao iskrama koji razbuktavaju emocije, misli i ideje. Njene smo radove dosad imali priliku vidjeti na izložbama u Botaničaru i na Zimskoj Kreativnici u Varaždinu. Osim toga, redovito objavljuje nove radove i na svom Instagramu @idaister.

Ove godine, jedan od projekata koji se razvio kroz njezin višegodišnji rad na ilustracijama i tekstovima je osebujan web strip sa životinjama pomalo neobičnog izgleda, nastao kao rezultat njene ljubavi prema pričama i slikovnicama.

Upoznajte ptića Jiggyja

Jiggy je lik buljookog ptića koji se divi, ali često i čudi svijetu oko sebe u koji kao da je bačen. Uglavnom na duhovit način kontemplira o životu ili zajedno sa drugim likovima raspravlja o uobičajenim ljudskim temama i problemima.

Priče o životinjama su oduvijek bile izvor mudrosti i životnih pouka. U ovoj verziji kratkih basni za odrasle životinje nemaju pojma što ni zašto rade, život ih nosi i one pokušavaju najbolje što mogu. Baš kao i mi. Tu su razne teme, od konzumerizma, prirode, svemira, smisla života, ali i uobičajene svakodnevne situacije koje su nam svima dobro poznate.

U nekima od simpatičnih crtica Jiggy nas poziva na potpuno novi i pozitivan pogled na kišni dan ili nas duhovito podsjeća da se ne trebamo uvijek shvaćati previše ozbiljno, da je nekad dobro samo opustiti se i nasmijati sam sebi.

Neke od tih crtica dostupne su kao printevi ili uokvireni printevi koji će Vas veseliti cijele godine. Za sve informacije možete se obratiti na Facebooku @Jiggythebird ili Instagramu @jiggy.bird.

Učitati još
Zatvori