Osvojite divna djela likovnih umjetnika i pomozite humanitarnoj akciji ‘Autori za Petrovu’

Osvojite divna djela likovnih umjetnika i pomozite humanitarnoj akciji ‘Autori za Petrovu’

‘Autori za Petrovu’ jest humanitarna akcija započeta 20. svibnja za koju su hrvatski likovni umjetnici donirali svoja djela u svrhu prikupljanja financijskih sredstava za pomoć sanacije Petrove bolnice od posljedica potresa.

Stipe Nobilo

Akcija koncipirana je na način da putem donacije u minimalnom iznosu od 300 kn dobivate priliku osvojiti jednu od umjetnina među kojima se mogu pronaći i ulja na platnu, skulpture, crteži, digitalni printevi itd. Akciji su se odazvali hrvatski etablirani autori poput Stipe Nobila, Vatroslava Kuliša, Tisje Kljaković Braić, Roberte Vilić, Koraljke Kovač, Pauline Jazvić, kao i mladi autori od kojih su neki još studenti Akademije.

Paulina Jazvić
Roberta Vilić

Jelena Bando, Nikica Jurković, Marija Koruga, Valentina Supanz Marinić, Bianka Garčević, Laura Brcković, Nikola Grabovac samo su neki od uspješne mlađe ekipe koji su odlučili doprinijeti humanitarnoj akciji “Autori za Petrovu” svojim šarolikim djelima do kojih su, neki od njih, teže došli obzirom na, u potresu stradale, ateljee i prostore Akademije. 

Vatroslav Kuliš

Od početka akcije, umjetnica Agata Lučić je uz prvobitnu donaciju, odlučila dati doprinos s još tri djela, a priključili su se i drugi akademski autori među kojima ima i umjetnika amatera, ali i vrsnih slikara. 

Tisja Kljaković Braić
Koraljka Kovač

Po izvršenoj uplati, donatori se mole da pošalju svoje kontakt podatke na e-mail adresu ili ostave iste u obrascu na službenoj web stranici, gdje se također može pogledati i virtualna izložba svih autorskih donacija) kako bi im se po završetku akcije dodijelio broj koji ulazi u ‘bubanj’ u kojem svatko ima jednake šanse osvojiti neku od umjetnina. 

Foto: PR

Učitati još
Zatvori