Mare Milin je portretirala Žujine dobre ljude, a izložbu možete pogledati na Zrinjevcu

Mare Milin je portretirala Žujine dobre ljude, a izložbu možete pogledati na Zrinjevcu

Ana Bakšić, HGSS

Poznata Zadranka, fotografkinja Mare Milin, u suradnji s Ožujskim pivom predstavlja novu izložbu pod nazivom ‘Dobri ljudi’. Ovaj put u centru Zagreba, na otvorenom i sasvim besplatno. Sve do 10. rujna posjetitelji na Zrinjevcu mogu vidjeti portrete volontera koji svakodnevno brinu o potrebitim građanima diljem Hrvatske. Izložba ‘Dobri ljudi’ dobila je ime po Žujinoj istoimenoj kampanji, a cilj joj je odati počast onima koji čine sve kako bi pomogli drugima. Tako će na osam solarnih panela biti predstavljeni volonteri triju hrvatskih udruga i jednog fonda: Hrvatske mreže za beskućnike, HGSS-a, Plavog telefona i Fonda 5.5.

‘Dobri ljudi’ na Zrinjevcu

Portretima volontera različitih profila jedna od najpoznatijih domaćih fotografkinja želi kod svakog prolaznika potaknuti duboku emociju. No osim izazivanja emocije, u Zagrebačkoj pivovari kažu da je ideja same izložbe bila pokazati lica heroja i osvijestiti da iza zaštitnih maski i odjela stoje nesebični, vrijedni i jedinstveni dobri ljudi te pritom poručiti da odgovornost leži u svima nama.

Ana Odvorčić Stanin, Hrvatska mreža beskućnika

I Mare je iznimno sretna što je dio ovog projekta. “Volim ljude, volim dobre ljude i zato mi je drago što sam dio ovog projekta. Toliko sam puta i sama volontirala ili radila svoj posao pro bono kako bih pomogla onima kojima je pomoć potrebna. Ove fotografije su materijalno svjedočanstvo dojma ‘na prvu’ kojeg su volonteri ostavili na mene. Nikoga od njih nisam srela do tog dana”, otkrila je.

Tomislav Mandić, Plavi telefon

Posljednjih mjeseci omiljeni hrvatski pivski brend svoje marketinške aktivnosti temelji upravo na zahvali volonterima i svim dobrim ljudima. Sve je počelo pandemijom koronavirusa i zagrebačkim potresom, ali se pretvorilo u jednu cjelovitu kampanju koja još uvijek traje. Tako Žuja uz donaciju od milijun kuna spomenutim organizacijama, kontinuirano poziva sve građane da se uključe u kampanju „Dobri ljudi“ donacijom financijskih sredstava ili prijavom za volontiranje u jednoj od organizacija. Donirati se može i putem KEKS Pay aplikacije. Više informacija dostupno je na web stranici dobriljudi.ozujsko.com.

Sandra Rozman, Fond 5.5

Foto: Mare Milin


Učitati još
Zatvori