Nove ilustracije Hane Tintor savršen su vodič za idealan godišnji odmor

Nove ilustracije Hane Tintor savršen su
vodič za idealan godišnji odmor

Jeste li već otišli na more? Ako jeste onda biste se mogli prepoznati u šaljivim ilustracijama naše omiljene ilustratorice Hane Tintor. Kupanje, sunčanje, morske delicije i ljenčarenje – zvuči kao idealan godišnji odmor. Čuli smo se s Hanom i dala nam je recept za super godišnji odmor iz njene perspektive.

Iako je ove godine ljeto došlo brže nego što je itko očekivao, a i izgleda poprilično drugačije nego što smo navikli, nekako smo svi željni godišnjeg odmora da se izguštamo. Svakodnevni stres zbog aktualne situacije najbolje je izliječiti na nekoj od predivnih plaža na Jadranu uz dobro društvo, omiljenu knjigu i finu mediteransku kuhinju. Kako izgleda ljetovanje zagrebačke umjetnice Hane Tintor najbolje dočaravaju njezine ilustracije koje su nas ponovo oduševile iskrenošću i jednostavnošću. Čuli smo se s Hanom koja je ulovila malo slobodnog vremena pa se odmarala s prijateljicom i suradnicom Laurom Martinović na Krku. Pred njom je radno ljeto puno planova od kojih nam je neke otkrila u kratkom razgovoru.

Idealan godišnji

Svi mi imamo svoj recept za one najomiljenije dane u godini. Hana za sebe kaže da dok je na moru najviše voli živjeti kao baka. Ustajem vrlo rano, prije 6. Pijem kavu, a onda Lola (pas) i ja idemo na duge šetnje kroz šumu i na plivanje. Dan mi je dug, jedem fino i jako puno voća, crtam nešto za sebe i čitam. Nakon ručka spavam, a onda sam do zalaska sunca uz more sa psom. Prvih nekoliko dana cijenim i volim tišinu i ne fale mi kave i druženja. Ali ipak ne bih mogla tako predugo, kaže Hana uz smijeh..

U Haninom svijetu pravi godišnji ne postoji

Brčkanje i penzionersko ljetovanje za Hanu je završilo poprilično brzo. Vratila se u Zagreb, jer se kako kaže sprema za rad na novim projektima od koji je jedan i slikovnica za odrasle. U mom svijetu godišnji ne postoji, ali ne postoji ni dnevno radno vrijeme. Nekad je srijeda vikend, a nedjelja vrlo radna pa sam navikla na tu slobodu i nedostatak praznika/godišnjeg. To mi je totalno ok. Uzet ću si pošten odmor i pauzu kada završim sve što sam isplanirala, vjerojatno u siječnju 2021. Hana je počela rad na svom najvećem projektu do sad autorskom filmu More misli. S animacijom krećemo u 9 mjesecu a sa mnom radi Laura u produkciji Jadranske animacije. Jako se tome veselim iako sam svjesna da ćemo raditi kao ludi. Srećom smo obje radoholičarke i jako smo uzbuđene za ovaj prvi veliki pothvat. A do početka animacije me još čeka dovršavanje dviju slikovnica i par malih poslića. Bit će gusto, bit će radno bit će super, zaključila je Hana.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori