Glina i vina skroz je fora druženje na koje jedva čekamo otići s frendicama
Glina i vina skroz je fora druženje na koje jedva čekamo otići s frendicama

Glina i vina skroz je fora druženje na koje
jedva čekamo otići s frendicama

Ženska druženja su uvijek najbolja druženja, no ponekad od njih želimo malo više.  Kada druženje ode u kreativnom smjeru svima postane zabavnije, a sam taj čin itekako produbljuje prijateljstvo. Upravo je kroz tu prizmu razmišljala krajobrazna arhitektica koja se posljednje dvije godine bavi keramikom kada je došla na ideju super koncepta Glina i vina. O čemu se radi? Čitajte u nastavku. 

  • Tko stoji iza koncepta Glina i vina? 

Moje ime je Ena Bajan Kurtović, magistra sam krajobrazne arhitekture s desetogodišnjim korporacijskim iskustvom. Prije dvije godine počela sam se baviti keramikom, koja je sada moj jedini posao.

  • Kako je radionica koncipirana?

Radionica je koncipirana tako da je naglasak na opuštanju uz glinu i vino. Moto je da se relaksiraš na tih sata u društvu prijatelja, dečka, cure nekog sebi dragog ili dođeš sam.

Moja ideja je da dođe par prijateljica koje se žele podružiti na kvalitetan način, isprobati nešto novo, opustiti se i na kraju dobiti svojih ruku djelo kao uspomenu. Svaka od njih je različita, svaka ima neki svoj stil neke druge preferencije. Jedna voli šalice i to će napraviti, druga ne pije kavu, treća voli cvijeće pa će napraviti vazu, četvrtoj treba tanjurić za nakit… Radionice nisu tematske, već se slobodno bira predmet koji se izrađuje. Zajedničko im je glina i čaša dobrog vina.

  • Kako si došla na ideju i kada?

Na ideju sam došla kada su me prijatelji počeli tražili da dođu u moj atelier na sat dva samo da malo isprobaju i osjete glinu. Pošto se većina zadnji put susrela s modeliranjem  i plastelinom u osnovnoj školi vrlo rado sam im ispunila tu želju. I tako je krenulo početkom godine.

  • Kakav je interes i koliko se često održavaju radionice?

Interesa ima pošto je ovo prva radionica ovakvog koncepta na koji sam ponosna i drago mi je da sve više ljudi želi stvarati rukama pošto je moto radionice #zaposlirukeopustium. 

  • Je li prikladnije za više ili manje ljudi?

Grupe su do 8 osoba, pošto se svakome želim posvetiti svakoj osobi i njezinom radu. Tako su i atmosfere intimnije jer se svi stignu upoznati. Međutim, znalo se slaviti dosta rođendana, djevojačkih i team buildinga na radionici pa izađem u susret curama i bude ih nešto više, ali to samo ako su ekipa i poznaju se.

  • Koja je cijena?

Cijena je 35 eura po osobi, uključeni su svi materijali i alati. Predmet se suši, peče, glazira i opet peče tako da briga o predmetu nije završila na radionici. Keramika je zahtjevna, ali prema svakom izrađenom predmetu odnosim se kao da sam ga osobno izradila, s velikom pažnjom sve dok ga ne predam polaznicima.

  • Gdje se odvijaju radionice?

Radionice Glina i Vina održavaju se u mom ateljeu na adresi Aleja Hermanna Bolléa 17, srijedom (18-20 sat), petkom i subotom (19-21 sat) u večernjim satima, ali nikada to ne bude samo 2 sata jer atmosfera svaki put bude jako dobra i produži se to i na 3 sata. Moj atelje je usko vezan s kolegama Shatto (noževi i nakit) i 100laria (stolarija), tako da polaznici iz prve ruke osjete pravu umjetničku atmosferu u radioni. 

seg_vivi

Foto: Glina i vina

Učitati još
Zatvori